Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2017 10:32 - ..no WI FI
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 3230 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Бихте ли платили, за да се откъснете от интернет? Специалист по социални медии създаде програми за продуктивност Да, разбрали сте правилно – става въпрос за това да си платиш, за да бъдеш държан насила далеч от разсейващите изкушения на интернет и социалните мрежи, така че да можеш да поработиш. Така наречените „приложения за продуктивност" са идея и дело на Фред Стюцман, изследовател на социалните медии към Университета Карнеги Мелън.    Засега програмите са две: след инсталиране Freedom („Свобода") блокира изцяло възможността да се свържете с интернет за определен от вас период от време, като единственият начин да я надхитрите е като рестартирате компютъра си; Anti-Social („Антисоциален") действа на същия принцип, само че заключва за вас само разсейващи уебсайтове като социалните мрежи и тези за видеосподеляне.   Стюцман споделя, че идеята му е хрумва когато сам за себе си започва да усеща колко трудно се откъсва от изкушенията на интернет и как те изяждат времето му за работа. Решава да направи нещо, с което да превърне компютъра си в пишеща машина и нищо друго. Така се ражда Freedom и авторът й я качва в мрежата.    Първоначално много хора заявяват, че идеята е ужасна и подобно творение е знак, че обществото ни действително е изгубило контрола над себе си. Но други хора виждат практичната страна на тази програма и започват да я използват – до момента вече 300 хиляди души са свалили Freedom и още 125 хиляди – Anti-Social.
Според изследователя ситуацията не е чак толкова крайна. Не става дума за загуба на воля – просто ние нямаме вродените умения да устоим на такава богата, изобилваща, постоянно обменяща социална медия, каквато е интернет. „Ние, хората, сме социални животни, искаме да взаимодействаме с другите, така че инструментите, които ни дават тази възможност, имат неустоимо въздействие върху най-дълбоките части от човешката ни същност", обяснява Стюцман. „Когато знаем, че през цялото време някъде съвсем наблизо се случва целият този неспирен обществен поток, не можем да се сдържим да се включим. Което пък ни отделя от нашата работа."    Може би е дошло време да бягаме от постоянната свързаност? Освен развлечение, социалните мрежи вече се превръщат в задължение, много контакти и отношения се случват именно през тях. Новите технологии те правят все по-свързан с глобалната мрежа – например ако имаш смартфон, ти оставаш включен във всяка точка на движение, дори и на другия край на света.   „Мисля, че претоварването с информация и социални взаимоотношения е реалност. Ако погледнем в дългосрочен план, ние едва започваме да се адаптираме към информационната среда, в която се озовахме последните десетина години. Основната причина хората да използват Freedom е съвсем практическа – те искат да използват компютъра си за работа, но според мен това отраязява и една по-сериозна тенденция на желание да се откъснеш от мрежата и да отделиш малко време само за себе си", казва Стюцман. Според създателя на антисоциалните приложения скоро ще се появят обществени пространства, кафенета и други, които ще рекламират факта, че НЕ са свързани с безжичен интернет.    Източник: newscientist

Vihra Baeva ·  Docent at ИЕФЕМ - БАН / IEFSEM - BAS Има подобна програма, която е напълно безплатна. Казва се Cold Turkey. Пробвала съм я вече и много ми харесва image:)



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. blackpredator - нье!
13.03.2017 12:16
и без порно ко праим с тоя дефицит на блогърки?!
айде у политиката...
аз се кандидатирам за кмет на с. Байкал разбира се, или на Гъмзово
Икономиста на Бабек и Памидово, Венци на Братан и Бистроглед
Гетю на Делиорманското Бърдоква, мое и на Гугутка
Коста планинаря на Кромидово или Арпаджик, останалите кауни на Албанци, Бозаджии и Говежда, сестрата у Дропла
теб ще те пратим у Метличина ;)
цитирай
2. saankii - ха ха ха...как ги съчиняваш,Блексън....
13.03.2017 12:34
аз избирам между политиката и софт порното,
..средния Път..
твърдото дааа...
цитирай
3. blackpredator - не съчинявам бе
13.03.2017 13:27
това са реални села в БГ, мое да ги изброя по общини
малко напън и ставаш корумпе...
софта е за стафиди с плюнка
биг хард...
цитирай
4. milady - double penetration..waw ;)))
13.03.2017 19:58
биг хард...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1766697
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031