Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2017 18:49 - тръмпУтщини..
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 517 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
             Нов „Уотъргейт“ заплашва Белия дом с руските спец служби около Тръмп The New York Times и CNN разкриват, че хора от щаба на президента са общували с шпиони на Кремъл още преди изборитеimage

Вестник "Ню Йорк таймс" и телевизия CNN разкриха, че ключови сътрудници от предизборния щаб на Доналд Тръмп са контактували с руското разузнаване по време на кампанията. Засега имена не се посочват, но се очаква по-късно днес медиите да разпространят съдържанието на разговорите.

Чрез Туитър, както обичайно прави, Тръмп първо отрече информацията, а няколко минути по-късно се възмути, че към "Ню Йорк таймс" и CNN изтича информация от службите. Той реагира по същия начин и когато започна да изтича информация за разговорите на ключовия му съветник по националната сигурност ген. Майкъл Флин с руския посланик във Вашингтон през декември м.г. Първо отрече това да е вярно, след това заяви, че има пълно доверие на Флин, после обвини медиите и службите за изтичането на иформация, но в понеделник се стигна до оставката на Флин.

В коментари в американските медии ситуацията около Тръмп се сравнява с аферата "Уотъргейт", тъй като се оказа, че Тръмп е бил осведомен за контактите и съдържанието на разговорите на Флин още преди месец, но отричаше почти до последно. Тръмп се изправя пред сходните като пред Ричард Никсън през 1972 г. въпроси: От кога е знаел и какво е знаел? В случая с Никсън това доведе до оставката му и не се стигна от импийчмънт.

Членове на предизборния щаб на Доналд Тръмп са контактували със служители на руското разузнаване преди ноемврийските президентски избори в САЩ, съобщи по-рано електронното издание на в. "Ню Йорк таймс”.

Според четирима бивши и настоящи американски служители, "данни за телефонни разговори и прихванати позвънявания свидетелстват за това, че членове на предизборния щаб на Тръмп и други лица от обкръжението му нееднократно са влизали в контакт с ключови служители на руските разузнавателни служби в годината преди изборите”. Изданието допълва, че сведенията за телефонните разговори са били събрани от американските спец служби.

"Ню Йорк таймс” пише, че сред общувалите с руски агенти е и бившият началник на предизборния щаб на Тръмп Пол Манафорт. Манафорт е лобист, който има професионални контакти с Русия и Украйна. Но потърсен от вестника, той категорично е отрекъл тези твърдения като "абсурдни”. "Нямам представа за какво става дума. Никога не съм говорил съзнателно с руски офицер от разузнаването”, казва Манафорт. И изтъква, че "никога не е бил свързан с нещо, което да има отношение към руското правителство”.

със съкращение..

image
САЩ разрешава на психично болни да купуват оръжие преди 2 часаeconomic.bg

Хората с психични заболявания в САЩотново ще могат да си купуват оръжие, съобщава АП. Сенатът в САЩ гласува да бъде блокирана наредба от времето на Барак Обама за ограничаване на продажбата на оръжие за хора с ментални проблеми. Наредбата на правителството на Обама изискваше администрацията за социално осигуряване да изпраща имената на поставените под запрещение лица с умствени проблеми, получаващи социални помощи. Отхвърлянето на мярката отива за разглеждане от президента Доналд Тръмп.

 




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1779776
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930