Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2016 10:04 - „ Братятата хАмериканци и сестра им “- ново 20
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 5675 Коментари: 18 Гласове:
10

Последна промяна: 23.10.2016 10:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

                              image elephantram.blogspot.bg/2016/10/blog-post_15.html
   
                   Е какво, бре руснаци! Защо така?! 
Ай, тези руснаци...
kuschel.blog.bg/drugi/2016/10/15/prestypleniiata-na-rusiia-prez-poslednite-tri-veka.1482809#last_comment


Изненадващо хрумване, превърнало се в смешка, се появи във Фейсбук.  То е на финландеца Veikko Korhonen от Oulu.  Без претенции за изчерпателност, към списъка всеки  може да добави още „престъпления” на руснаците!
И така:

През 1802 и 1918 г. Русия вероломно награди със суверенитет Финлaндия.
През 1918г. подло и коварно руснаците подариха държавност на латиши и естонци. Въпреки, е те никога не са имали подобно нещо!
Литва възстановява държавността си през 1918 г.  Благодарение на Русия.    Полша също възстановява държавността си с помощта на омразната Русия.  При това не един, а два пъти- през 1918г. И пак през 1944 г.!
Румъния се ражда в резултат от руско-турските войни. Тя придобива суверенитет, по волята на Русия, след войната 1877-1878 г.!
Молдова се ражда като държава в...СССР.     Българската държава възкръсва като държава, в резултат от победите на руското оръжие, по време на руско-турската война през 1877-1878 г.!
В знак на благодарност, българите участват в състава на 2 анти-руските коалиции. И през двете световни войни!   Сега България пак е против Русия!  Тя е членка на НАТО.  На територията и са разположени няколко наземни и морски бази на САЩ. А в България не е имало дори един руски войник след края на 2-та Световна война...

Впрочем и Гърция е отвоювана от Русия. От турците. През далечната 1821 година...И няма грък, който да не е благодарен!
Същото е и с държавността на Алжир, Куба, Мозамбик и т.н...
Като държава Азербайджан се оформя най-напред и единствено в състава на СССР.
Армения се съхранява физически и се възражда като държава в състава на Руската империя и СССР.     Грузия също се съхранява физически и се възражда като държава в състава на Руската империя и СССР.
Белорус за пръв път придобива държавност в резултат от Великата октомврийска социалистическа революция. Тя получава пълен суверенитет от Русия, след разпада на СССР, през 1991 година.
Украйна също за пръв път придобива държавност в резултат от Великата октомврийска социалистическа революция. Получава пълен суверенитет от Русия през 1991 година, след разпада на СССР.
Швейцария получава своята независимост благодарение на маршал Суворов, който храбро я отвоюва от Франция преди 217 готини! Французите се дуят и до днес на руснаците за тази "шега".     Русия гнусно освобождава Австрия, Чехословакия и Полша от Третия райх през 1945 година. Не ги е срам тия руснаци да освобождават братята славяни от национал-социалистите!
Благодарения желанието на императрица Екатерина II през 1780 г. Руската империя оказва значима подкрепа на Северо- американските съединени щати. Каква отвратителна изненада. За британския кралски двор и неговата кралска особа! Във войната на янките против Британската империя, Русия става решителната причина за пораженията на англичаните.  И за придобиване на независимостта на американците! Такова нахалство може ли да се забрави и да не се отмъщава постоянно?!
Кой може да забрави, макар и да не споменава, че на два пъти през последните 2 века руснаците подаряват независимостта на болшинството европейски държави, смазвайки армиите на диктаторите Наполеон и Хитлер?!  Такава дързост е останала за винаги в съзнанието на победените и техните наследници не могат да не са против бляскавата победа на руските оръжие и дух!
Позицията на Сталин в преговорите с Англия и САЩ дава възможност на Германия да запази държавността си след капитулацията и пораженията след 2-та Световна война.  Как може един сатрап да направи такава беля, а?!
Ами, онзи там, белязания?! По свое време Горбачов неуморно даде всичко от себе си, за да се разруши берлинската стена, а Германия да се обедини през 1990 година...Е, сега му сменят чарковете постоянно в германски клиники, гледат го като писано яйце, тоя неблагодарник, оказал се вечен. Па не мре, гад такава, бре... Без помощта на СССР Египет нямаше да устои и да закрепи своята независимост във войната с Израел, Великобритания, Франция и естествено САЩ през 1956-57 г.  През 1967 година пак намесата на СССР спря войната на Израел с Египтом. Това, фактически спаси арабите от разгром през двете войни 1967-74г! И сега, фараоните объркаха пак нещата! Взеха та подариха на Москва отказаните от Оланд два мистрала И се подиграха с цената на "сделката"! Обявиха на стойност $1!      Ангола също е сред московските фенове! Тези африкански неблагодарници, забравили благата от вековната португалска и белгийска колонизация извоюваха своята независимост през 1975 г. !  Да, ама само благодарение на СССР!
И как Западна Европа да забрави, че повечето и колонии получиха своята независимост благодарения на световното движение за деколонизация след 2-та Световна война. Което бе създадено в Москва! И която не само помагаше всестранно с оръжие, финанси, военна, икономическа и дипломатическа помощ, но и скръцваше със зъби на самозабравилите се ощетени колонизатори. Когато бе нужно. Та кой може да забрави за главната, ръководна роля на СССР?!
Как може да се гледа спокойно, когато се отдава заслужена почит, уважение и незабрава за ролята на Русия/СССР в раждането и установяването на такива държави като КНР, Виетнам, КНДР, Индия.

                image
 



Гласувай:
15



1. saankii - колеги ,съжалявам за лошото копи...
23.10.2016 10:10
но,по добро не мога да намеря/ на бълг език...


цитирай
2. milady - когато фактите говорят...
23.10.2016 10:18
как лумпените замлъкват..
цитирай
3. saankii - толкова много съм писала за т.н..
23.10.2016 10:29
ССК..Средна софийска/селска /класа...
та само някоя Учителка ,може да не “светне“....
КОЙ И ЗАЩО предаде БЪЛГАРИЯ в ръцете на
ЕДИН ПРЕСТЪПЕН КОРУМПИРАН И ПРОСТ СЕЛЯНИН....
Братята мангасарян и продажната ССК / виж по горе..
която гласува анблок/ за да не и се наложи пак да се върне на село..
цитирай
4. mt46 - Поздрав! И аз им се чудя на столичани...
23.10.2016 11:42
saankii написа:
ССК..Средна софийска/селска /класа...
та само някоя Учителка ,може да не “светне“....
КОЙ И ЗАЩО предаде БЪЛГАРИЯ в ръцете на
ЕДИН ПРЕСТЪПЕН КОРУМПИРАН И ПРОСТ СЕЛЯНИН....
Братята мангасарян и продажната ССК / виж по горе..
която гласува анблок/ за да не и се наложи пак да се върне на село..

Не е за пренебрегване и шопският им манталитет, тарикатлък...
цитирай
5. saankii - Не ,марине,аз не се чудя. Гладът е лош съветник...но Тематае мн.по-дълбока.следва..
23.10.2016 12:09
mt46 написа:
saankii написа:
ССК..Средна софийска/селска /класа...
та само някоя Учителка ,може да не “светне“....
КОЙ И ЗАЩО предаде БЪЛГАРИЯ в ръцете на
ЕДИН ПРЕСТЪПЕН КОРУМПИРАН И ПРОСТ СЕЛЯНИН....
Братята мангасарян и продажната ССК / виж по горе..
която гласува анблок/ за да не и се наложи пак да се върне на село..


Не е за пренебрегване и шопският им манталитет, тарикатлък...


Бай Ганьовият Синдром няма да умре,дали със ЕС и НАТО,
или без тях..
Това е Народопсихология,импринтвана от хилядолетия..
абсолютно си прав !
Поздрав на Русчук..
цитирай
6. ganini - И ние да им благодарим!
23.10.2016 12:50
За това, че ни оградиха с телени мрежи и ни пазеха с кучета и граничари някой мигрантин да не влезе погрешно в рая на земята, а ние да не го напуснеме и да ходим при експлоататорите. Че изтрепаха толкова хора и прекършиха толкова съдби и ни оставиха мекотелите, които влезли в партията им от кариеристични съображения сега се "гордеят" с това. И искат да "ръководят"??? Хващат ни за ръчичка: "ръко-" и ни "водят". Quo vadis?
цитирай
7. saankii - maestro ganini :) да не се изгубим в „бройките“...колко невинни по Света платиха за ДемонОкрацията на ФАЩ??
23.10.2016 13:05
аз не съм политическа проститутка..
и никога не съм била ,и няма да бъда..
заплатила съм прекалено висока Цена за моята Свободна Душа.
и, никой не ми е попречил да правя каквото аз реша..
така прави един Воин...
а,това горе са просто факти/без емоции..
само чист хумор...
дали съм в България, или не..
аз отдавна имам моя Перспектива/и парадигма
а,диалога при мен е философски,и никога „идеен“
нали усещате ...
благодаря за мнението..
цитирай
8. blondinkas4uk09 - Според мен, Муцунка,
23.10.2016 13:15
дали си признателен на Русия или не, няма никакво значение. Хората сме много по-практични, просто гледаме да ни е добре в момента и изобщо не страдаме от сантименти кой в миналото се е отнесъл добре или зле с нас. Русия се справя добре в състояние на война, но за съжаление, не по-добре от така наречния Запад в мирните дела - визирам икономика насочена към задоволяване ежедневните потребности на хората, социална политика, човешки права. Освен това много се надявам да вървим все повече в посока многополюсен свят, а не отново да имаме биполярен модел (Русия/Запада), защото многополюсният модел ми изглежда по-добър за малките държави като нас. Митът за това, че ако се присъединиш към някой "голям", си е... просто мит, защото "големите" винаги защитават първо своите интереси и ако благодарение на това, "малките" спечелят от ситуацията - значи са извадили късмет........ По-горе съм написала, че много се надявам, но всъщност изобщо не съм оптимист! В момента не е останало едно място в света, където да мога да кажа, че искам да живея и всъщност устремът ни към дивачество е стремителен и необратим....
цитирай
9. katara - Бло, абсолютна оМиротворителка си, мила. Признала съм те.
23.10.2016 15:38
blondinkas4uk09 написа:
дали си признателен на Русия или не, няма никакво значение. Хората сме много по-практични, просто гледаме да ни е добре в момента и изобщо не страдаме от сантименти кой в миналото се е отнесъл добре или зле с нас. Русия се справя добре в състояние на война, но за съжаление, не по-добре от така наречния Запад в мирните дела - визирам икономика насочена към задоволяване ежедневните потребности на хората, социална политика, човешки права. Освен това много се надявам да вървим все повече в посока многополюсен свят, а не отново да имаме биполярен модел (Русия/Запада), защото многополюсният модел ми изглежда по-добър за малките държави като нас. Митът за това, че ако се присъединиш към някой "голям", си е... просто мит, защото "големите" винаги защитават първо своите интереси и ако благодарение на това, "малките" спечелят от ситуацията - значи са извадили късмет........ По-горе съм написала, че много се надявам, но всъщност изобщо не съм оптимист! В момента не е останало едно място в света, където да мога да кажа, че искам да живея и всъщност устремът ни към дивачество е стремителен и необратим....


няма какво да добавя , просто..
многополюсният Нов СВят, дано да доживея...
hug ;))

цитирай
10. blondinkas4uk09 - Няма да доживееме, ама карай :)))
23.10.2016 18:00
Hug и за теб, Джулка!
цитирай
11. milady - напротив , мила .Чудесата сега започват, питай Корти /закси каза ,че била многоо бременна ..
23.10.2016 22:08
blondinkas4uk09 написа:
Hug и за теб, Джулка!

цитирай
12. blondinkas4uk09 - Aуууууууу, :)
23.10.2016 23:33
значи ще си имаме бебче! :)
цитирай
13. zax - Също съм казвал че при добра поли...
23.10.2016 23:39
Също съм казвал че при добра политика ще сме центъра на Евразия - ако не искаме да сме аквариума с лабораторни мишки в който вече тече поредният експеримент.
цитирай
14. milady - поздрав, ЗвезденПринце! това са мои думи,сякаш сме ..спали заедно:))
23.10.2016 23:46
zax написа:
Също съм казвал че при добра политика ще сме центъра на Евразия - ако не искаме да сме аквариума с лабораторни мишки в който вече тече поредният експеримент.


иначе, бебчето ще се роди май...недоносено..
аз съм готова вече,да бабувам...
цитирай
15. zax - Е, . . . аз не не ставам още за дедув...
24.10.2016 00:13
Е, ... аз не не ставам още за дедуване.
;Ррр
цитирай
16. slavimirgenchev1953 - Русия "освобождава" единствено
24.10.2016 08:56
и само със завоевателна цел, ясно? Мужиците са роби и роби ще умрат.
цитирай
17. saankii - нещастен злобар...
24.10.2016 12:30
нали имаш Трибуна за мнение..
какво ми пишеш отново идиотски Лични...
нямам ни грам доверие на латентни педали и садисти..
айде, да не изгубя търпение...
цитирай
18. saankii - колега, от пУтети акъл не ща но, пак елате ,след като се образовате по нашироко..
24.10.2016 12:42
slavimirgenchev1953 написа:
и само със завоевателна цел, ясно? Мужиците са роби и роби ще умрат.


мога да ви изредя поне 5 Велики Империи...
а ФАЩ, даже и Империя не са, а..
колос на глинени крака/писано е в Книгата/
пак елате, и с повече акъл..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1766609
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031