Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2016 20:53 - Ядреният часовник е 12 без 3 мин..
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 4017 Коментари: 8 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

       „  ..Всичко това и още много се случи през горещия август 2016 г. Междувременно споменатият часовник на Съдния ден, отмерващ времето на началото на ядрената война, стигна 12 без три минути.

Никога не е бил толкова близо до началото на апокалипсиса.“

    

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Ядреният часовник е 12 ч. без 3 минути
Светът затъна в горещите "кучешки дни"
09.2016

image

 

Динамиката на събитията е огромна. Светът влетя в нова зона на турболентност – Брекзит в Англия, след който ще последва разпадане на ЕС, варшавската среща на НАТО, на която пактът обяви нова студена война на Русия, опитът за преврат в Турция, унижението на руските спортисти преди Рио, чудовищните терористични актове в Германия, Франция, Япония, Ирак, Афганистан, Сирия, престрелките в "тихите води" на Армения и Казахстан, напрежението в далечно Южно-Китайско море, което може да стане много близко, милионите бежанци на подхода към Европа...

Август наистина стана най-горещият месец за последните 3-4 години. Така нареченият часовник на "Съдния ден", т.е. минутите и часовете, които ни делят от ядрения армагедон, показва "дванадесет без три". Такова нещо не е имало от Карибската криза. Но тогава го нямаше и този часовник.

Светът затъна в така наречените летни "кучешки дни".

Изразът "кучешки дни" се отнася за горещите тежки дни на лятото в районите около Средиземно море. Натрупалата се жега премина в геополитическа и военна ескалация, която превърна август в "голямата схема на нещата".
 

Някои анализатори писаха, че имат впечатлението, че са се върнали в 1980 г., особено след като Ислямска държава обяви терористична война и на Русия. Ще припомня, че през 1979 г. американците пиеха шампанско след влизането на войските на СССР в Афганистан. Ликуваха. Съветите сами се набутаха в капана. Получиха към двата фронта /с НАТО и Китай/ и трети, този път с муджехидините и талибаните.

Днес Русия е в по-тежка ситуация на много повече фронтове – със САЩ, с НАТО, полувойна с Украйна, войната в Сирия, новата Желязна завеса от Прибалтика до Черно море, вълненията в Узбекистан и Таджикистан с поддръжка от Афганистан...

Дали е нова 1980 г.? Не е. Тогава СССР имаше мощна икономическа, военна и социална база. Днес икономиката на Русия е много по-слаба, задъхва се, руши се нейният суровинен фундамент, в страната вървят болезнени съкращения на разходите. На този фон онова, което беше в СССР през 1979-1985 г. изглежда като леки неприятности в сравнение със сегашните проблеми.

Всъщност, нищо ново. Само нов акт от драмата Русия – Запад, започнала преди столетия.

В края на 1812 г. императорът Александър І съобщил на Кутузов необходимостта "да върви в Европа, до Париж". Кутузов възразил: "В Европа няма какво да правим". "Нали ние сме в Европа." – запитал царят – "Или пък сме в Азия?". "Не сме и в Азия. Ние сме Русия" – отговорил Кутузов.

150 години по-късно Путин добави "Не Русия се намира между Изтока и Запада. Западът и Изтокът се намират отляво и отдясно на Русия."

Войната срещу Русия не е за дълго, тя е завинаги. Значи и сега войната срещу Русия не е само да се спре възраждането й. Залогът е много по-висок. Става дума за глобално лидерство. В тази схватка Америка губи, което провокира нейния властващ елит към агресия.
 

Война е и излизането на военната структура на НАТО на границата на Русия по протежението от Прибалтика до Черно море. Войната е за Украйна и за Русия. Става дума за стратегическата сигурност на Русия, преди всичко времето за долитане на ракетите. Трета световна война

Заради това беше върнат и Крим. Натовски Крим щеше да отреже европейския юг на Русия. Заради това Москва излезе и от Договора за ограничаване на въоръжените сили в Европа и разполага нови интересни "неща" в Калининград.

Русия ще отговори бързо и изненадващо. Кога? Когато Генералният щаб прецени, че неправилното разполагане на натовските ракети може да унищожи Петербург или Севастопол. Тогава решението ще бъде взето моментално. И никакви САЩ и НАТО няма да помогнат.

За това предупреди на икономическия форум в Петербург Путин:

"Ние знаем година след година какво ще се случи, и те знаят, че ние знаем..." Русия повече няма да играе игра със САЩ и да се ангажира в преговори на тъмно. Русия е готова за сериозни договорености, но само ако допринасят за колективната сигурност. Всички части от глобалната сигурност сега лежат в руини. Вече няма никакви международни гаранции за сигурност и страната, която е отговорна за унищожението на глобалната система за сигурност са САЩ. Русия няма намерение да реформира света според собствените си виждания, но няма да позволи да бъде реформирана според чужди виждания. Русия няма да се затвори за света, но всеки, който се опита да я затвори от света ще пожъне буря. Нито пък Русия ще действа като спасител на света, както в миналото. Русия не иска война, нито пък има намерение да започва война. Но днес Русия вижда, че избухването на глобална война е почти неизбежно и се готви и ще продължи да се готви. Русия не иска война, но не се и страхува от война. Онези, които въвлекат Русия в този процес ще научат истинско значение на болката."

Всъщност тук няма какво да се коментира. Русия не иска война, но се готви за нея и ако започне, ще влезе в нея с цялата си мощ. Никакво двоумене като при СССР.


със съкращение ....



      image
 

Олимпиадата в Рио

Спортът в голяма степен е сублимация на войната. Заради това в древни времена войните са спирали. Сегашният спорт обаче е сублимация на хибридната война, която не спира. Заради това всичко, което сега се случва около спорта и допинга няма нищо общо нито със спорта, нито с допинга.

Ще припомня, че войната на Грузия срещу Южна Осетия започна през 2008 г. по време на Олимпиадата в Пекин. WADA, сегашната антидопингова агенция, беше създадена през 1999 г. без Русия и закономерно се обърна срещу Русия. Международният олимпийски комитет позволи само на някои руски спортисти да участват в Рио, въпреки че всички други на Запад "взимат" много повече. Но руснаците бяха унизени. Позволиха само на някои. Позволиха, смилиха се.

Заради Афганистан Западът провали олимпиадата в Москва през 1980 г. Днес Западът е в Афганистан, но "позволява" само на някои руснаци. Този свят наистина е полудял. Русия е атакувана секторно, парче по парче.

...Всичко това и още много се случи през горещия август 2016 г. Междувременно споменатият часовник на Съдния ден, отмерващ времето на началото на ядрената война, стигна 12 без три минути.

  

Никога не е бил толкова близо до началото на апокалипсиса...




Гласувай:
15



1. oia - Русия не започва първа, но успешно ...
29.08.2016 07:40
Русия не започва първа, но успешно довършва започнатото. Това не бива никой да го забравя. Другото, което е--Русия има дух и физика---Америка няма духът--съответно и физиката се разрушава. Това е сбирщайн общество, основно от знайно какви. Къде е мъдрото коренно население на Америка ??????? Опита на присвоилите си Богоизбранничество, да създават нов ред, нова раса, се оказват катастрофални за тях. Проблемите , назад във вековете, и до ден днешен-- са натворени от едни и същи. Да познаем от един път кои са ...........!!!!!!!!!!!!!
цитирай
2. saankii - благодаря за перфектния коментар, дано бъде разбран правилно от мнозинството..
29.08.2016 08:22
oia написа:
Русия не започва първа, но успешно довършва започнатото. Това не бива никой да го забравя. Другото, което е--Русия има дух и физика---Америка няма духът--съответно и физиката се разрушава. Това е сбирщайн общество, основно от знайно какви. Къде е мъдрото коренно население на Америка ??????? Опита на присвоилите си Богоизбранничество, да създават нов ред, нова раса, се оказват катастрофални за тях. Проблемите , назад във вековете, и до ден днешен-- са натворени от едни и същи. Да познаем от един път кои са ...........!!!!!!!!!!!!!


имам само една кратка корекция,ако се съгласите..
това не е„безуспешен опит“, а много сложна преднамерена
вековна сатанинска човеконенавистническа ПланПрограма...
страхуваме се всички ,че Финала ще бъде с ядрен резонанс...
Земята ще бъде спасена, надявам се, да ги спре ..БОГ...
иска ми се да бях на 100% убедена...
благодаря ви много за отношението...


цитирай
3. oia - Опита е безуспешен, като крайна ...
29.08.2016 08:56
Опита е безуспешен, като крайна реализация. Това, че в някакъв период от време са стигнали до някъде, не означава, че са стигнали крайната си цел Относно сатанинската история--всички от тоя род твари са извън ВСЕЛЕНСКАТА ПРОГРАМА ЗА ЕВОЛЮЦИЯ.
Въплътяването им на земята има точно обяснение, което не мога да предам с няколко изречения. Земята е спасена, а не ,,ще бъде,, Не се страхувайте, защото ги храните. Битката с тях отдавна е завършила с погрома им. А като цяло---възможностите не отговарят на желанието им.
цитирай
4. saankii - разбира се, дискусията е невъзможно да се ограничи с два коментара...
29.08.2016 09:18
но,да го кажем така...
духовните закони определят Битието,
а,най опасната отрова е страха/абсолютно съгласна/
защото „играта “се води на енергийно ниво...
разбирам ви и без думи ;)
Хубав ден,и добро настроение от мен!

цитирай
5. born - Коментарите са доста абстрактни, но имат своето основание.
29.08.2016 10:48
И все пак е добре агресивните сили да помислят кой ще загуби повече при една ядрена война. Не става въпрос за духовните загуби, а за материалните, които ще последват. Но в края на краищата човекът е непредвидим и в повечето случаи алогичен в постъпките си. Хубав ден.
цитирай
6. saankii - колега born ,добре дошъл в моя блог/ Юлия
29.08.2016 14:43

Темата е „мъжка“ ,а коментариите „женски “..
какъв пропуск бих казала аз ;)
Жените мислят интуитивно и трансцендентно/абстрактно,
с дясното полукълбо на мозъка,докато
мъжката/по добра половина от човечеството:) борави по-добре с лявото..
оттам идва и твоето усещане за „абстрактните “ коментарии..
Нека да го обобщим така...
Нищо не се случва във физическия Свят ,ако не се е зародило
преди това в Духовния/ мисловен/.
Мисля,че ще се съгласиш с мен ..
Благодаря за вниманието!
цитирай
7. sestra - Полу война с Украйна?...
29.08.2016 15:33
И не само това. Тъжно натруфена статия. С много малко, и то изнасилен смисъл, Юлия. Катастрофичното мислене не е предназначено за мислещите хора, защото е мислене-ерзац.
цитирай
8. saankii - здравей ,систър! моето отношение към статията НЕ е политическо,мисля съм се доказала 100Кратно
29.08.2016 15:42
sestra написа:
И не само това. Тъжно натруфена статия. С много малко, и то изнасилен смисъл, Юлия. Катастрофичното мислене не е предназначено за мислещите хора, защото е мислене-ерзац.


„ Нищо не се случва във физическия Свят ,
ако не се е зародило
преди това в Духовния/ мисловен/.
Мисля,че ще се съгласиш с мен ..“

копирам си коментара,ако е нужно...
и,не е коректно ,да се вадят думи от контекста ,по принцип..
благодаря ти за отношението ,мила !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1766975
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031