Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2016 07:43 - „ по дяволите“....
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 798 Коментари: 0 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
В навечерието на ядрения етап
07.2016

image

 

Както вече писах, случи ни се голяма неприятност, имаме късмет. Старият свят си отива безвъзвратно, появява се нов и не ни пита дали искаме, или не. Историята никога не предупреждава и не иска разрешение.

В света вървят грандиозни промени, които са по-дълбоки и мащабни от всичко ставало през цялата писмената история на човечеството.

Глобалната турбуленция покрива света, който най-накрая се събуди и разбра, че Третата световна война е започнала. Победителят ще получи най-малко 100 години доминиране. Губещите ще изчезнат.

Ние сме в края на началото на войната. Основното представление предстои.

Капитализмът зрееше в недрата на феодализма на Европа 300 години. Узря и я взриви с поредица от революции и войни.

Сега в недрата на старата Европа отново зрее някакъв нов строй. Олицетворяваният от нея капитализъм може да се счита за мъртъв, разяден е отвътре от червеи, въпреки че отвън е понапудрен и изглежда привлекателен.

Но Европа, САЩ и така нареченият Запад са обречени. Нещата отново са страшни. Даже последните събития в световния спорт показват равнището на натрупаната в света агресия
 

Войната е неизбежна. Това е световна война без прецедент. Но агресията, както и при предишните две, се канализира срещу Русия. И, както при предишните две, Западът иска от Русия едно нещо – да я няма въобще. Истината се прикрива с различни понятия – "голяма игра", "шахматна дъска", геополитика и т.н. Но истината е една. Западът има една цел – Русия трябва да изчезне.

След краха на СССР на Запад помислиха, че най-накрая са се справили с тази своя историческа задача. Но се случи немислимото. Русия изплува като айсберг от студената война и разпори дъното на самолетоносача "Америка". И отново зае позицията на свръхдържава, равноценна на Америка. Олицетворение на този курс на Русия стана Путин. Заради това войната не е само срещу Русия, а лично срещу Путин.

Последните епизоди от войната са нацисткият преврат в Украйна и геополитическата буря в Сирия, в които се оформиха и новите флангове на световното противостоене за доминиране не само по линията Запад – Русия, но и по линията САЩ – Китай, САЩ – Русия, САЩ – ЕС.

Но основният сблъсък е САЩ – Русия. Това не е някакъв шахмат. Това е многопластова и геополитически ешалонизирана грандстратегия, в която победителят ще получи столетия доминиране и ще създаде новият постиндустриален свят, а победеният ще изчезне в талазите на историята.

В момента ние наблюдаваме и участваме в ужасите на това историческо творчество. Ужаси, защото все по-ясно се разбира, че допуснатите грешки не могат да бъдат изправени, и, че нямаме достатъчно време за правилни решения.

В течение на цялата писана история човекът променяше околния свят. Но през последните 25 години най-доходният бизнес е промяната на съзнанието на човека и неговото управление – индивидуално, групово и национално. Няма теоретично описание на този процес и едва ли ще има заради споменатата огромна скорост на промените. Не знаем къде отиваме и въобще не осъзнаваме общото направление на своето движение.

Тези изводи само преди няколко години бяха считани за радикални, но днес са всеобщо известни и достъпни за всеки.
 

Но светът вече е в пламъците на Третата световна. Кръвта е на релсите към бъдещето.

Според последни данни само 10 държави по света не участват във военни конфликти. Повтарям – само 10 държави от над 230 държави по света! Такъв обхват на войната не е имало никога досега. И някои казват, че това не е световна война.

България е на предния край на новия глобален конфликт, като основният геополитически център отново е в Черноморието, както винаги в историята.

Фронтът на глобалната атака се оформя все по-отчетливо. Тя започва в Йемен, преминава през Саудитска Арабия, Ирак, Сирия, Турция и навлезе в Черно море.

От север започва в Прибалтика, минава през Полша и Украйна.

По този начин двата фронта се срещат в Черно море, което постепенно се трансформира в бойно поле.

Украйна е само инструмент на войната с Русия. САЩ я използват, за да придвижат своята военна инфраструктура на Изток и да създадат такава заплаха, когато без военно нападение може да се постигне конфигурация, с която победата ще бъде осигурена само с поставяне на ултиматум.

Извършват се редица мероприятия от мобилизационен характер и въвеждане на оръжия от САЩ срещу Русия.

Разширяват се базите в балтийските републики, четвъртата база на първия ешалон на ПРО в Полша, двете тилови бази в Румъния и България. Активността се пренесе в арктическата зона, особено в Норвегия.

Войната вече е в района на Черно море. Етапите бяха войната на Грузия срещу Южна Осетия, войната на Израел срещу Сирия, усложнената обстановка заради добива на газ в Източното Средиземноморие и около Кипър, взривяването на кюрдския проблем и появата на Ислямска държава в Ирак и Сирия, войната в Украйна, базите на САЩ в България и т.н. Черно море става основен театър на Третата световна война.

Геостратегията сега не е "дали", а "кога" ще се появи така наречената "точка на спусъка", в която няколко души ще решат, че няма никаква алтернатива освен да започнат ядрения етап на Третата световна.
 

И тогава всичко ще отиде "по дяволите", ако някой въобще знае тяхното месторазположение.

 


  със  съкращение...

     




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1779305
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930