Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2016 15:20 - Главният - spectator-bg.blogspot.com/
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 1312 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 24.05.2016 15:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
                                

 Главният Програмист е Хейтър

      с изтънчено чувство за  ..хумор


                              image
                    Аспекти на програмата за щастие:
  "Hello Barbie" и Догмата     Отново съм аз и отново ще пиша за пластмасовите програми за щастие, ако не сте прочели първата част, ето я: "Aспекти на програмата за щастие: Black Friday и World War Z". За по-голяма пълнота може да си пуснете и зомби песничката "Aqua - Barbie Girl" :)
Последното изобретение на Mattel е куклата „Hello Barbie”, която води диалози с децата, записва техните отговори и ги изпраща обратно към базата данни посредством Wi-fi и Bluetooth.   „Hello Barbie” e първата в света интерактивна кукла, оборудвана с микрофон и интернет свързаност, куклата задава въпроси на децата, записва отговорите им и изпраща информацията обратно към сървърите на Mattel, където се обработва от мощен алгоритъм....звучи ми доста страховито. Досещате ли се, че в един момент тия интеракции ще започнат да диктуват на детето ви, кое е редно и кое не, как да се обличат, как да правят всичко което правят и т.н. Смело вървим към един роботизиран и изцяло догматичен, синтетичен ред, някак си това определение „НСР“ ми е доста размито.   „Hello Barbie” записва детския глас посредством вградения микрофон, който се задейства с натискане на определен бутон, намиращ се на тялото на куклата. Когато куклата „слуша“, аудио записа пътува през интернет за да стигне до сървъра, където определени откъси от речта биват разпознавани и обработени. След подходящата обработка, сървъра връща отговора към куклата, която го вербализира, вашето дете ще бъде много доволно от този факт.
Washington Post

     
Мисля, че ви стана ясно що за кукла е „Hello Barbie”, сега ще продължа с една моя сутрешна инспирация, enjoy!   Всичко изглежда толкова прекрасно, всички са с усмивки на лица - деца, възрастни, бизнесмени, всички до един, атмосферата е наситена с позитивно настроение, дори не ти идва на акъла за войни и конфликти; бедствия и катаклизми, it’s all gone, даже всъщност те никога не са съществували, защото ти създаваш тази реалност, базирана на пластмасови компоненти и това което е генерирано от програмите за щастие!   Но това не е важно сега, просто се отпусни и си представи, наситената с положителни йони 25C, климатична топлина в мола, където ти и детето с „Hello Barbie” под ръка се разкарвате и разглеждате новите dress линии, нахлузени на вечно усмихнатите пластмасови модели по витрините. Заобграден от хармония и щастие ти най-накрая се осъзнаваш, че живееш в прекрасен свят, такъв за който винаги си си мечтал, такъв за който дори и на Олдъс Хъксли не би му дошло на акъла. Това, което не съзнаваш обаче е факта, че са ти внушили още повече да обичаш своето робство, това на теб и твоите ближни. Без капка съмнение в програмите за щастие ти продължаваш да разглеждаш витрините в мола, някъде вътре в себе си знаеш, че някой ден и ти ще си като тях – пластмасовите манекени, които са вечно усмихнати и винаги се побират в най-готините и нови дрехи. В представите си визуализираш не какво да е, а огромна бяла яхта с куп изкусителки, готови да направят всичко, включително и харакири в твоя чест, та по дяволите те са аспекти на програмата за щастие, те са always усмихнати Дори не ти идва на акъла за децата и жената за работата и мазния шеф

t’s all gone, даже те всъщност никога не са съществували, защото нямат работа в твоите мечти, понеже са в конфликт с реалността която си представяш....приятно се визуализира на 25C. Когато за пръв път гледа филма „Матрицата“ на видеокасета, не си даде сметка, че това което бе пресъздадено там може би показва твоята действителност. Ти нямаш ни най-малкото желание да излезеш от мола, от програмата му за щастие, от топлината с която си обграден, та на вън е студено, кучета лаят и отчаяни хора крачат по улиците, всичко е тъмно, сиво, жалко и мъгливо, няма топлина, няма усмивки, всичко е шибано, това не може да е истинската реалност, по-скоро тук вътре в мола да е. И макар, че не знаеш нищо за архетипните проявления, отново ти се случва някъде дълбоко в себе си да осъзнаваш строго архетипния лайтмотив, че „навътре е топло, а навън - студено“, следователно ума ти би постулирал, че „реалността е вътре в мола, а не от вън“ и ще бъде прав за което.   Навярно като си гледал „Матрицата“ ще си спомниш Джо Пантолиано в ролята на Шифър, който се договаряше с агентите да предаде Морфей, за да си осигури завръщането в Матрицата. Шифър беше изваден от матричните програми за щастие, но той не успя да понесе истинската мрачна реалност, страха, отчаянието и мизерията в която се намираше, нещо което в Матрицата не бе проявено толкова агресивно. Той реши да отмъсти на човека изкарал го от тези програми за щастие – Морфей!   Матрицата или по-скоро „те“ желаеха човека да е винаги щастлив и дори полагаха неимоверни грижи в тази насока – щастието на човечеството! В една от сцените на филма, която бе срещата на Шифър с един от Агентите, той държеше къс от полусурова пържола и каза:
   „Добре знам, че тази пържола не съществува. Знам, че като я сложа в устата си...Матрицата казва на мозъка ми, че тя е... сочна и вкусна. След тези 9 години, знаеш
какво осъзнах? Невежеството е блаженство.“
следва ....    



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1766672
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031