Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2016 09:33 - О,свещена КуКу простота!!
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 1863 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 01.05.2016 10:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


                                
                          image

                                              ЛЪСНА ЗЛОКОБНАТА ИСТИНА
                   ЗА ПЪРВИ МАЙ!!!!                Нацистите въвеждат Деня на труда в Германия Празникът се чества за първи път през 1890 година

През 1933 година нацистите въвеждат Деня на труда в Германия. Той трябвало да отбелязва връзката между Националсоциалистическата партия и народа и се наричал Имперски трудов ден. Случайно или не, точно на следващия ден – 2 май, всички свободни профсъюзи били забранени или разбити.

Въпреки връзката с нацизма 1 май не успял да попадне в списъка на мразените от народа празници, защото работниците го празнували по свой начин десетилетия преди нацистите да си го присвоят. Корените на празника датират в езическото минало на Европа, а през 19 век социалистическото движение избрало деня, за да отбелязва своето искане за 8-часов работен ден.

Празникът на труда се чества за първи път в България през 1890 г. от Топографското дружество - година преди основаването на БСДП на Бузлуджа. Стачки и манифестации за 1 май се организират за първи път през 1893 г., а денят става официален празник през 1939-а.

Международният ден на работниците се празнува от профсъюзни организации в почти целия свят. Денят е избран за празник на труда по време на Втория социалистически интернационал, за да припомня годишнината от събитията на площад "Хеймаркет" в Чикаго. Тогава голяма работническа стачка се превръща в клане. Неизвестен цивилен хвърля бомба към полицаите и те откриват огън в тълпата.

Трагичният резултат от сблъсъка е 8 убити представители на реда и неизвестен брой загинали протестиращи. В последвалия процес 8 анархисти са осъдени за убийство. Четирима от тях получават смъртни присъди, а един се самоубива в затвора. Седем години по-късно екзекутираните са признати посмъртно за невинни. Смята се, че това събитие е вдъхновило представата за анархиста, мятащ бомба. 

САЩ не празнуват заради Студената война

САЩ отказват да приемат датата за официален празник на труда и вместо това през1958-а го обявяват за Ден на лоялността. Така те се опитват да избегнат връзката с „комунистическия” според тях празник на труда в СССР и Източния блок. Денят на лоялността обаче остава непопулярен и много американци дори не подозират, че е официален празник.

Социалистически, анархистки и антиглобалистки организации продължават да честват 1 май в САЩ с масови демонстрации като празник на работниците. Денят на труда в САЩ е през септември и е обявен за официален през 1894-а след работническите бунтове на първи май същата година. Правителството се опитва да избегне връзката на новия празник със стачки и анархия и да не свързва Деня на труда със социалистическото движение.

   
     image
 

Католиците пък отбелязват 1 май като Ден на свети Йосиф Работника. В опит да християнизира прекалено левия и езически празник на труда Римската католическа църква през 1955-а обяви, че в този ден ще се чества паметта на съпруга на Света Богородица - свети Йосиф, който е смятан за единствения

покровител на борците срещу комунизма

Съпругът на Света Богородица е светецът на работниците и дърводелците и символизира качества като търпение и усърдие. Заради политическото си значение 1 май винаги е бил свързан със стачки, сблъсъци и масови протести. В Турция денят на труда е забранен. През 1977-а на 1 май на площад „Таксим” в Истанбул са убити 34 души.


Фестивал на цветята и сатанински ритуали
 

Първи май е един от най-древните европейски празници. За първи път той се отбелязвал официално в Рим, като фестивал на богинята Флора – покровителка на цветята. Келтите също чествали тогава своя Белтейн – един от четирите най-големи празника, равностоен и противоположен на Хелоуин. Популярността на този ден се дължи на това, че се намира точно по средата между пролетното равноденствие и лятното слънцестоене.

Така 1 май отбелязва средата на пролетта. Германските народи пък празнуват тогава своята Валпургиева нощ – викингски празник на пролетта, християнизиран с помощта на светицата Валпургия. В окултизма тази нощ е известна като един от предполагаемите „празници на вещиците” или "черни съботи". Вярва се, че през нощта на 1 май средновековните сатанисти и вещици са извършвали своята „черна меса” – зловещ ритуал, включващ жертвоприношение на некръстено дете.

В Англия първият ден от май, наричан MayDay (майски ден), и до днес се отбелязва с езически ритуали. Сред тях е народният танц морис и издигането на майски кол – висок дървен стълб по средата на селото. Подобни колове се издигат и в Германия, където се палят и огромни клади.

       image

           Желязната Жена на  Кукуту в Желязната Епоха на Кали Юга и КомуниЗъма !!
           Честито,раби  на труда !!!



Гласувай:
6



1. saankii - за Вселената не съм сигурна...
01.05.2016 09:40
но, да се пишеш атеист и геополитически фен,Граф и чистач на седерунгели ??
и да бълваш милиони пРоста нонсенс глупотевини..
тва требе да Е Голема Радиация...
О,санкта симплиситъс Кущеле!!
цитирай
2. saankii - не мое каруцата преди Коня, бе хора...
01.05.2016 09:43
бало си ..таковата, ама Простотията е до шия...
цитирай
3. milady - моите хора, ама кога ще се научите ...
01.05.2016 10:30
да /си/ казвате Истината....
Исуската не е „разпнат“ на 3 ден ,ами на втория ??
защо така ,бе?
и ,шТо не съ върна ,мамка му..
окъсня около 2000год!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1766952
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031