Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2017 20:31 - последната книга..
Автор: troina Категория: Тя и той   
Прочетен: 1279 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

            image




      image



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. troina - ИЗВАДКИ ОТ „ОГЪНЯТ ОТВЪТРЕ"
15.12.2017 20:35

За да следва пътя на знанието, човек трябва да е с много богато въображе­ние. По пътя на знанието нищо не е та­ка ясно, както бихме искали да бъде.

Ако виждащите успяват да се владе­ят в присъствието на дребните тирани, те със сигурност ще могат да се изпра­вят безнаказано и пред непознатото, а след това да издържат и на присъствие­то на непознаваемото.

По-естественото е да се мисли, че ако един воин се владее пред лицето на не­познатото, той със сигурност ще може да се изправи безнаказано и пред дреб­ните тирани. Но не е така. Изключител­ните воини от древните времена били унищожени именно защото се опирали на това схващане. Нищо не може да ка­ли толкова духа на воина, както предиз­викателството да си има работа с невъз­можни хора, разполагащи с власт. Са­мо в такива условия един воин може да придобие нужното трезвомислие и спо­койствие, за да издържи натиска на не­познаваемото.

Няма цялостност без тъга и копнеж, защото без тях няма нито трезвост, ни­то доброта. Мъдрост без доброта и зна­ние без трезвост са безполезни.
Чувството за собствената значимост е най-големият враг на човека. Когато се чувства засегнат от деянията и зло­деянията на хората, това отслабва сили­те му. Чувството за собствена значимост заставя човек да прекара по-голямата част от живота си засегнат от някого или нещо.

За да следва пътя на знанието, човек трябва да е с много богато въображе­ние. По пътя на знанието нищо не е та­ка ясно, както бихме искали да бъде.
цитирай
2. troina - zdrasti.info/koleloto-na-vremeto-karlos-kastaneda-vvedenie.html?page=10
15.12.2017 20:37

Според воините ние си мислим, че там, вън, съществува един веществен свят единствено поради нашето осъзна­ване. Но това, което действително съ­ществува там, са излъчванията на Оре­ла— протичащи, постоянно в движение и заедно с това неизменни, вечни.

Най-дълбокият недостатък на несъ­вършените воини е, че са склонни да забравят чудото на това, което виждат. Те се главозамайват от факта, че виж­дат, и започват да вярват, че това се дъл­жи на собствената им гениалност. Опит­ният воин трябва да бъде безупречен, за да може да надделее тази почти не­победима човешка слабост. По-важно и от самото виждане е какво ще направят воините с това, което виждат.

Една от най-великите сили в живота на воините е страхът, защото той ги под­тиква да учат.

За виждащия истината е, че всички живи същества се стремят да умрат. То­ва, което възпира смъртта, е осъзнава­нето.
цитирай
3. saankii - знам,че обичате да четете диагонално,и да не коментирате..и какво от това/хаха..
15.12.2017 20:59
В този материал няма да има много „решения“ на проблема, защото колективни решения няма, има само индивидуални. Вместо това обаче ще направя нещо доста по-добро – ще посоча проблема, а вие ще го изследвате в собствения си живот. Това ще ви помогне да напреднете като инкарнация. Какво по-хубаво от това? :)

Ще бъдат посочени основните сфери, в които се случва imprint-ването, а междувътрешните връзки ще си направите сами. Този материал ще ви провокира да мислите. И спокойно – няма да мислите за спасяването на планетата – ще ви провокира да мислите за себе си.
Нещо, което така или иначе умеете, нали малки егоистчета? :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: troina
Категория: Тя и той
Прочетен: 726586
Постинги: 283
Коментари: 2729
Гласове: 2259
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031