Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.01.2018 19:49 - Не станахме Съветска република, но сме колония на Щатите!
Автор: koshava Категория: Политика   
Прочетен: 1272 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 19.01.2018 20:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия на земното кълбо, владение на чужда държава. Това е един от инструментите на империализма за разширяване на влиянието и териториите си. Колониите нямат независимо интернационално представителство и се управляват от малка прослойка, представители на колониализиралата територията държава.

Исторически причините за възникването на колониите са разнообразни:

  • Находища на полезни изкопаеми и скъпоценни камъни
  • Плодородни земи
  • Човешки ресурси, евтина работна ръка, предимно роби
  • Стратегическо местоположение

Много често жителите на колонията нямат никакви граждански права. Официалният език обикновено е езикът на колонизаторите и в много редки случаи местният език на кореннното население.





Не станахме Съветска република, но сме колония на Щатите! Герберите дават заден, стигнаха до Цанков камък преди десет години. Имат мегдан още да връщат, та чак до онези русофобски вопли как щели да станем 16-та република на СССР.

Смотаният ни президент Желев също въртеше тази изтъркана плоча. Пенеше се и редеше страхотни думи за национално предателство и колко страшно сме били зависими от Кремъл.

Да, бяхме зависими! Сега това щяло да влезе в учебника СРЕЩУ комунизма. Никой обаче полиран мозък не попита – защо не стана това? Защото никога Москва нямаше да се съгласи да станем тяхна република, защото губи един глас в международната битка. Дори само заради това. Дори само заради някоя черна работа, която вършехме в света по поръчка на Москва. А това съвсем не е малко.

Живков знаеше това отлично, но нищо не му пречеше да декларира навсякъде най-сърдечни братски чувства. Защото беше хитър. Една целувка с Брежнев и един орден и 12 години получавахме 600 милиона долара безвъзмездна и тайна помощ. Тайна от другите соцдържави. Да не говорим за нефта, дървения материал, рудите, машините, които ни се даваха ей така. Да не говорим и за необятния пазар на нашите калпави изделия.

Целувката на Тато беше златна, а Борисовата и цент не струва!

Да ни е дала Меркел поне пет евро – ей така, безвъзмездно?

САЩ, под прикритието на НАТО, вече си има 4 бази в България и никога няма да бъдат изхвърлени от там. Та Щатите казват кои да управляват, а които се опъват, биват смазвани. САЩ казват в кои газови потоци можем да участваме и от кои да се отказваме. Да имаме ли атомни централи или да внасяме ток.

Мнението на Вашингтон е по-важно от това на Брюксел, защото и ЕС се командва от САЩ. Видяхте ли ,че Борисов занесе договорът с Македония за одобрение в посолството на янките. Щом моторът на Европейския съюз е Германия – няма никакъв проблем. Виждате, че Меркел папагалски повтаря това, което й кажат от Белия дом. А тя върши това, защото е канцлер на окупирана държава. 70 години след Втората световна война не са махнати клаузите за окупацията на Германия.

Само Русия си изтегли войските/ защото толкова му беше акъла на пияния Елцин!/. В момента в Германия има 45 хиляди американски военни и 17 хиляди английски. Тази войска се издържа от работливите немци – 3,5 милиарда евро годишно!

Нашата фалшива надежда, че ЕС се прави, за да се опъне на САЩ, отдавна изгасна. Обратното – Европейския съюз е създаден, за да може по-лесно и ефективно Щатите да командват Европа!

Та ГЕРБ има да връща назад – за лагери, за Народния съд , за атентатите през 1925 година / но мълчат като посрани за атентатите на турците през 80-те години!/ - дрънканици… Времето да минава до 2020 година, пък като спрат еврофондовете, големият политик ще си стегне куфарите и ще отиде в някое райско кътче да си харчи милионите и да се присмива,че без него нищо не става…

Тежко и горко на това правителство, което ще поеме държавният обор от Борисов!

Стефан Северин

 

 

http://pogled.info/bulgarski/ne-stanahme-savetska-republika-no-sme-koloniya-na-shtatite.91957



Гласувай:
6



1. vaquero - koshava,
20.01.2018 12:19
Сами пожелахме да се хвърлим в прегръдките на капитализма.
цитирай
2. morskipesni - Всяко нещо си има край
20.01.2018 12:25
Изтрезняването е неизбежно, а тогава ръката сама посяга към сопата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: koshava
Категория: Други
Прочетен: 1746649
Постинги: 1229
Коментари: 1512
Гласове: 1943
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031