Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.12.2017 21:36 - Хагският трибунал с нов доклад за военната агресия на Русия срещу Украйна
Автор: ykpaina Категория: Политика   
Прочетен: 1981 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 08.12.2017 09:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На 4 декември Прокурорът на Международния наказателен съд публикува отчета си за 2017 година за действията по предварителното разследване на ситуацията в Украйна, а именно на събитията на Майдан Незалежности в Киев, анексията на Крим и агресията срещу Източна Украйна, съобщава сайтът StopFake, като се позовава на информация на Укринформ.

В доклада са включени резултатите от разследването за периода от 1 октомври 2016 г. до 30 ноември 2017 г.


image

„На 27 февруари 2014 г. въоръжени лица с военни униформи без отличителни знаци завзеха правителствени сгради в Симферопол, включително и сградата на парламента на Крим. Руската федерация по-късно призна факта, че при установяването на контрол над Кримския полуостров е участвал неин военен персонал“, – се посочва в отчета.

„През 2016 г. Канцеларията на Прокурора публикува своята оценка за ситуацията на територията на Крим и Севастопол, която тя квалифицира като международен въоръжен конфликт между Украйна и Руската федерация, възникнал най-късно на 26 февруари 2014 г. Според оценката на Канцеларията на Прокурора правото на международните въоръжени конфликти е приложимо и след 18 март 2014 г, и докато в Крим и Севастопол фактически се запазва състоянието на окупация“, се отбелязва в отчета.

Канцеларията на Прокурора предоставя и допълнителни сведения, които сочат, че действително съществува пряка военна конфронтация между въоръжените сили на Руската федерация и Украйна, което означава, че най-късно от 14 юли 2014 г. паралелно с немеждународния въоръжен конфликт в Източна Украйна се е развивал и международен въоръжен конфликт.

Сред „предполагаемите“ престъпления са изброени изчезвания и убийства, малтретиране, принудителен набор на кримски жители във въоръжените сили на Русия, нарушение на правото на справедлив и нормален съдебен процес, преместване на част от цивилното население от РФ в Крим и на част от населението на Крим извън територията на полуострова, изземване на имущество, потискане на кримските татари.

В отчета се посочва, че в Източна Украйна вече са документирани „повече от 1200 случаи на предполагаеми престъпления, извършени след 20 февруари 2014 г.“, сред тях – убийства, унищожаване на цивилни обекти, задържане под стража, изтезания и малтретиране, сексуални престъпления, изчезвания.

На 25 април 2014 г. Международният наказателен съд в Хага (МНС) започна предварително разследване на предполагаемите престъпления, извършени на Площада на Независимостта в Киев през периода 21 ноември 2013 – 22 февруари 2014. Въпреки че в предварителния си анализ Канцеларията на Прокурора обяви, че събитията на Майдана не са престъпления срещу човечеството, МНС продължава да анализира допълнителната информация за събитията в центъра на Киев, получена през 2017 г.

Източник:

Украйна Incognita




Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ykpaina
Категория: Други
Прочетен: 1307601
Постинги: 705
Коментари: 146
Гласове: 2553
Блогрол
1. ТV онлайн - Украйна
2. Радио онлайн - Украйна
3. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с немски субтитри
4. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с английски субтитри
5. Филм "РЕВОЛЮЦИЯ НА ДОСТОЙНСТВОТО" - на украински с руски субтитри
6. Кога, защо и как „Хрушчов подари Крим на Украйна”
7. СТОПФЕЙК - САЙТ ЗА РУСКАТА ПРОПАГАНДНА МАШИНА И ТОТАЛНОТО РАЗМИНАВАНЕ С ИСТИНАТА
8. Физиономията на руSSкия фашизъм
9. ТОП ФАКТИ за руските ЛЪЖИ за Украйна
10. РУСИЯ - ИЗНОСИТЕЛ НА ТЕРОРИЗЪМ
11. ПОДАРЪК ЗА РАШИСТИ
12. Обикновените зомбита. Как действа лъжата
13. InformNapalm
14. ФСБ в Украйна
15. Първият украински Майдан - „Революцията върху гранита”
16. УКРАИНА 2015 - пропагандистки филм от 2012 (!) година, който показва война на територията на Украйна (в случай, че се ориентира към ЕС и НАТО, а не към Евразийския съюз)
17. ФИЛМ: КРИМИНАЛНАТА ОКУПАЦИЯ НА УКРАЙНА - Криминальная оккупация. Янукович и его банда.