Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2016 07:41 - Скандал и в Швеция: Бежанци масово насилвали тийнейджърки, властите си траели и мълчали
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 1073 Коментари: 0 Гласове:
2



 Бройката на сексуално тормозените момичета през лятото на 2015 г. е голяма, признава едва сега говорител на полицията 


  image
 

Бежанци са извършили масов сексуален тормоз над множество момичета по време на петдневния фест "We are Sthlm" в Швеция през лятото на 2015 г. Шведската полиция е крила от август насам изстъпленията, които са се развихрили на фестивала съобщава местният вестник Dagens Nyheter, цитиран от Ройтерс.

Говорителят на шведската полиция Варг Гиландер потвърди информацията и призна днес пред АП, че бройката на насилените момичета е голяма, а досега не се е давало гласност, защото заподозрените били чужденци.

Още тогава е било установено, че сексуалните нападения над тийнейджърки, извършени на публично място, са дело на мигранти предимно от Афганистан. Директорът на националната полиция Дан Елиашон каза, че вътрешното разследване може да доведе до санкции, допълва Франс прес. 

Според Dagens Nyheter в полицията са били подадени жалби за сексуални посегателства срещу 38 жени, в това число две изнасилвания по време на фестивала през 2015 г., както и през изданието му през 2014 г. 

Вестникът съобщи, че са били задържани предполагаеми извършители, повечето от които били афганистански имигранти. Запитан от Франс прес, говорителят на шведската полиция Гиландер първоначално потвърди 100 ареста, но после уточни, че броят на арестуваните не е установен.

Шведски медии обаче съобщават, като се позовават на вътрешен полицейски доклад, че са заподозрени петдесетина млади афганистанци.

Полицията несъмнено трябваше да съобщи тази информация, но защо не го е направила, ние просто не можем да отговорим, каза говорителят на полицията. 

Шведският премиер Стефан Льовен заяви пред шведското издание "Експресен", че случилото се е двойно предателство спрямо младите жени, станали обект на посегателствата. Случаят не е бил разследван по желания начин, а вторият въпрос е защо полицията не е информирала за тези проблеми, каза Льовен.

"Изпитвам силен гняв, когато виждам, че млади жени не могат да отидат на музикален фестивал, без да бъдат притеснявани, без да са обект на сексуален тормоз или да бъдат атакувани", каза Льовен.

blitz.bg 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448561
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930