Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2019 13:34 - не бих ги нарекъл мъдреци / kuzmo
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 455 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

25.12.2017 22:15 - Коледни небивалици Автор: kuzmo Категория: Забавление   image
Прочетен: 597 Коментари: 1 Гласове:  5
Последна промяна: 25.12.2017 22:35
  image
image
 
Коледни небивалици Posted on 25.12.2017 by kuzmo.k

„А те, като изслушаха царя, тръгнаха си; и, ето, звездата, която бяха видели на изток, вървеше пред тях, докато дойде и спря над мястото гдето беше детето

Раждането на Исус версии и факти

И така, раждането на Исус било ознаменувано от изгряването на звезда на изток (или нещо такова), по която се водели тримата влъхви и открили конкретното място където се е родил за да му засвидетелстват почитта си.
Ако имате обща култура според вас на каква височина над земята трябва да е била тази звезда за да посочи точно определен обор в населена местност? Предполагам 20-30 метра максимум. Окей, нека са 100, ако не е гъстонаселена. Доколкото знам от астрономията, най-близката до нас звезда в галактиката е на около 4.5 светлинни години, и няма такава по-малка в диаметър от няколко стотин хиляди километра. Ако това нещо застане точно над къща щяха да го споменават всички исторически източници по целия свят. В случай, че малко преди това планетата не се разпаднеше при гигантски катаклизъм.
Нeщо куца в тая коледна история. Или в нея или в главите на тези които вярват в нея. Освен това тримата влъхви няма ка да са дошли от изток за да приветстват Исус. Ето точния цитат от евангелието на МАТЕЙ: гл 2:1 „А когато се роди Исус във Витлеем Юдейски, в дните на цар Ирода, ето, мъдреци от изток пристигнаха в Ерусалим. 2 И казаха: Где е Юдейският цар, който се е родил? защото видяхме звездата му на изток, и дойдохме да му се поклоним.“
Разбирате ли, тези живеят на изток и виждат звезда на Изток от тях. В такъв случай би трябвало да тръгнат в обратна посока, тъй като местопребиваването на Исус е западно от тях. Освен ако не решат да обиколят земята разбира се. Но тогава не бих ги нарекъл мъдреци.

Халеевата комета е била видна от Земята през 12 г. пр.н.е. в продължение на около 60 дни и теоретично би могла да е кандидат за ролята на Витлеемска звезда, но по това време астрономите вече са умеели да отличават кометите от другите космически тела и са ги смятали за лоша поличба. Така че, и това не става. 

Но такъв персонаж като Исус Христос разбира се не е съществувал и доказателството за това са именно в евангелията. Знаете ли защо в музеите няма артефакти свързани с него, а само в църквите? Защото музейте излагат реални предмети, а не измислици. Учените могат да намират неща, като кости на динозаври, от преди 200 млн години. Но не могат да намерят нищо от преди 2000.

Сега прочетете описанието на раждането му в евангелията на ЛУКА гл. 2 и МАТЕЙ гл. 2 и сами открийте несъответствията.
В едното Йосиф и Мария пътуват до Витллем за преброяванена населението и Исус се ражда в обор. В другото евангелие те живеят във Витлеем и Исус се ражда в къщата им. Няма преброяване, а Ирод нарежда изтребление на младенците.
Само че историческите факти не потвърждават да е имало такова преброяване докато Ирод е бил на власт. Такова е имало 10 год. след смъртта му и не касае посочения в библията регион. Също така няма исторически факти, че събитие като изтреблението на младенците се е случило реално. Това непременно би било отбелязано, ако е се е състояло. Освен това за нещастие Ирод е умрял малко по рано, така че му е било трудно да разпореди изтреблението на който и да е няколко години след смъртта си.

Рождество. 2 Версии

евангелие ЛУКА: гл. 2:1-7
1 А в ония дни излезе заповед от Кесаря Августа да се запише цялата вселена. 2 Това беше първото записване откакто Квириний управляваше Сирия.
3 И всички отиваха да се записват, всеки в своя град. 4 И тъй, отиде и Иосиф от Галилея, от града Назарет, в Юдея, в Давидовия град, който се нарича Витлеем, (понеже той беше от дома и рода Давидов), 5 за да се запише с Мария, която беше сгодена за него, и беше непразна. 6 И когато бяха там, навършиха се дните й да роди. 7 И роди първородния си Син, пови Го и положи Го в ясли, защото нямаше място за тях в гостилницата.

 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1767192
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031