Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2017 10:58 - Невролози Discover песен, която Намалява Безпокойство До 65 процента
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1581 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Невролози Discover песен, която Намалява Безпокойство До 65 процента
На 12 май 2017 Шон Адл-Табатабай Sci / Околна среда


image


 Невролози във Великобритания са открили една песен, която се казва намалява тревожността с до 65% при тези, които я слушат. 


Изследователи от Mindlab International установили, че една конкретна песен изглежда да предизвика силно отпуснато състояние при пациенти, на тревожност, което води до намаляване на тревожността си от по-голям марж в сравнение с конвенционалните фармацевтични лекарства.

Themindunleashed.com съобщава: Фармацевтични лекарства са склонни да бъдат класически лечение за лечение на безпокойство (както и най-големият производител на пари). Когнитивната терапия е общ подход, както добре. Тези, които имат цялостен огънат често се обръщат към медитация, йога, масаж и други техники за релаксация. Музика терапия също е бил използван с известен успех. Но сега учените във Великобритания са приковани една песен, която води до рязко намаляване 65 процента от общата тревожност ...

Тревожност и поколението Y

A 2013 проучване установи, че 57 процента от американските студенти женски университетски докладвани епизоди на А в Обединеното кралство, благотворителност Младежка мрежа открих една трета от младите жени "преобладаващото тревожност." - и един на всеки десет млади мъже - страдат от пристъпи на паника.

Марджъри Уолъс, главен изпълнителен директор на благотворителната СЕЙН, счита, че производството Y (родените през 1980-те и 1990-те години) е на възраст от отчаяние. "Израснал винаги е било трудно, но това чувство на отчаяние? Това е ново ", казва тя.

Пише Рейчъл Dove в Безпокойство: епидемията да премине бързо през Generation Y:

"Е, какво става? Възходът на технологиите, прекалено защитно родителство и "изпит-фабрика" образование са сред причините психолози показват, за нашето поколение тревога. Друг, по-възпитан на няколко пъти от моите връстници и от психолози, с които говорих, за да е лукса (както е неблагодарен, колкото звучи) на твърде много избор. "

Питер Крюгер, базиран в Лондон психолог, казва изследвания показват, че хората, които чувстват, че не разполагате с избор всъщност са по-устойчиви - най-вече защото те могат да обвинявам живота или други хора, ако се направи погрешно решение. Все пак, ако имате голям избор, трябва никой да обвинявам, но себе си. "Ние стане много по-натрапчиво, защото искаме да вземе правилното решение всеки път," казва той.

Сценарист Claire Eastham, 26, се съгласява на нейния блог We Are All Mad Ето :

"Прекарвам много време да се притеснявате за това, което аз отивам да правя с живота си. Предишните поколения са имали избор взети от ръцете им. Ако се каже какво да правя това отнема напрежението далеч. "

 

 

В нашия модерен ера, вземане на решения може да предизвика вид парализа. Често, ние вманиачено ще проучи много различни варианти за, да речем, един чифт обувки. В крайна сметка, с информационното претоварване ще рита и затвори целия търговски предприятие надолу, оставяйки ни изтощени и признат за виновен за това, че осакатени от такъв привидно проста задача.

Технология също допринася за появата на тревожност. Един добър брой на хилядолетието се чувстват изложени без смартфоните си - и рядко са без тях. Мобилните джаджи са склонни да им бъда прозорец към света и укрепване на чувството за свързаност. Но има и тъмна страна, за да се чувствам необходимостта да се задържат на върха на това, което всички се правите на социалните медии - иначе известен като Fomo, или страх от лишите.

"Fomo е много реално и може да бъде постоянен пристрастяване, който повлиява нивата на тревожност и общо усещане за благополучие", казва Крюгер.

Социалните медии ни позволява да се сравняват всичко - отношения, диета, фигура, красота, богатство, стандарт на живот - не само с нашите приятели, но с известни личности също. И, тъй като изследванията показват, време на социални медии "може да доведе до депресия при хора, които се сравняват с другите."

Освен обновяване на начина ни на живот и ограничаване на излагането на социалните медии - и да се научим да работим с понякога непреодолимо изобилие на избор - невролозите са установили, слушане на специално проектирана песен може да има огромно влияние върху нашите нива на тревожност.

Създаването на The Ultimate Anti-Stress музика

Изследователи от Mindlab International във Великобритания искаха да знаят каква музика предизвиква най-голямото състояние на релаксация. В изследването са участвали като участниците се опитват да решат трудните пъзели - които по своята същност са задействали определена степен на стрес - докато е свързано с датчици. В същото време, участниците изслушаха редица песни като изследователи измерват тяхната мозъчна активност, сърдечната честота, кръвното налягане и скорост на дишане.

Това, което открили е, че една песен - "безтегловност" - се превърна в ярък намаление 65 процента от общата тревожност на участниците, както и намаляване на 35% в своите нормални цени физиологични почивка.

Интересното е, че песента е специално проектиран, за да се предизвика този изключително отпуснато състояние. Създаден от Маркони съюз, музикантите партнира с звукови терапевти внимателно да се организира хармонии, ритми и бас линии, което от своя страна забавя сърдечната честота и кръвното налягане на слушателя, а също и намаляване на хормоните на стреса като кортизол.

В действителност, музиката е толкова ефективна, че много от участничките става сънлив - до точката, където водещият изследовател д-р Дейвид Люис Ходжсън не препоръчва да я слушат по време на шофиране.

Но не се вземат думата си за него. Изпитайте го за себе си тук:

image Следвай ме Най-новите публикации от Шон Адл-Табатабай виж всички )



Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744595
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031