Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2017 10:34 - айде да се чукаме..
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 1491 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 15.04.2017 10:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

               

Alone Wolf-- violin

https://youtu.be/hYgJAN1Ol5g


        
Статии - Езотерика
Написано от H.   
Неделя, 24 Април 2011 11:21
 


    Други църковни тъпни

 

Тъпнята, че червеното яйце символизира кръвта на христос
Да оставим настрани жалостта на това твърдение и да приемем за миг, че е вярно. Защо според вас това трябва да е „ок“ и защо това е нещо хубаво? Дори да приемем, че сте в началните нива на духовното си развитие (което е повече от очевидно) и смятате исус за вашия спасител – какво хубаво виждате в ритуала да боядисате яйцето в „кръвта на христос“ и още повече – да си мажете тялото под формата на кръст с това яйце, както правят бабите с първото боядисано яйце на внучетата си? Първо, кръстът е символ на робството, да не говорим, че самата му неправилна форма, чисто енергийно създава огромни пробиви в полето на човек (за разлика от индианския кръст с равни страни, който усилва полето). Червеното от своя страна символизира физическия свят и ниските човешки страсти. Нека помислим какво послание изпраща червен християнски кръст. Закотвяне в грубите физически планове и робство. И това на едно дете. Чудесен старт. Това е ритуал за белязване от нисшия астрал.

Жертвоприношението на анге
Защо винаги се коли и яде агне на великден? Защо „светлата“ християнска религия продължава да подкрепя тези древни езически жертвоприношения?
Агнето е друг символ на великден в Централна и Източна Европа. То представя исус и се свързва с неговата смърт, тъй като е принесено в жертва в деня на възкресението. Християнската традиция представя спасителя си като „божи агнец“. В много домове традицията повелява да се яде агнешко на първия ден след 40-дневния пост (в чест на Тамуз). Какво символизира всичко това? Ритуално поглъщане на плътта на исус. Аз самият не виждам никаква логика в това и никаква светлина. Вие виждате ли я? Това е глупост подобна на евхаристията и е чист орионски ритуал нямащ нищо общо с проповядваното в новия завет. Знам че това е една от инфилтрациите в новия завет и ви предупреждавам за нея (на тези, на които им пука за новия завет).
И като казах пости... По време на постите вие трябва да се откажете от нещо, което обичате за 40 дни. „4“ е закотвяне във физическата реалност. Какъв е символизма? Закотвяте във физическата реалност мисловният модел, че се отказвате от нещо, което обичате. Imprint-ове има във всякакви подобни символи и ритуали. Гледайте зад тях и разчепквайте значенията на реалността.

 Христос воскресе!

Каква е цялата тази тъпня с тази мантра, която всички повтарят? Защо е този дразнещ анахронизъм, каква е целта му изобщо, не разбирам? Нужно ли е всичко това?! Ако ще говорите глупости, поне ги говорете на разбираем език... Да не говорим за отговора „воистина воскресе“, при което получавам световъртеж и пред-родилни контракции! На умниците, които обичат да повтарят като папагали, че христос бил възкръснал, можете да зададете следния въпрос-гатанка. Ако исус е умрял в петък през нощта и е възкръснал след 3 дни, тогава защо възкресението е празнувано в неделя, само 2 дни по-късно? Въпрос за 1 милион евро, на който църквата няма отговор :Р Много подходящ за фанатични бабички. След това ги питайте откъде идват боядисаните яйца и зайците :)
Между другото, щастливеца, който има късмета да ми пожелае „христос воскресе“ на e-mail-а ще бъде блокиран завинаги :))

По-дълбок езотеричен поглед над случващото се

Всеки един изкуствено създаден празник е възможност вашето програмиране да бъде подхранено, разширено и по-дълбоко imprint-нато.
Неслучайно написах първо статията за imprint-а и след това започнах тази. Както вече съм казвал и преди, всички тези празници са магически ритуали с произход много по-древен, отколкото можем да си представим. Наглед безобидните нещица и традиции, които си спретваме доброволно всяка година значат нещо, иначе НЯМАШЕ ДА ГИ ПРАВИТЕ. Информирайте се и разберете какво наистина значи всичко това! В ежедневието си и с течение на годините, човек спира да обръща внимание на нещата. Обичам да казвам, че хората са превърнали живота си в рутина, без да разбират как това ги унищожава и вътрешно и външно. Докато циклите в своя всекидневен режим, остава ли ви време да изследвате по-дълбоко вътрешния ви и външен свят? Разбирате ли изкуствеността на всичко, което виждате и правите? Разбирате ли шарадата, която се разиграва пред вас? Способни ли сте да уловите постановките, които се imprint-ват във вашето подсъзнание?
На първо място (по темата), трябва да разберете, че организираната религия е с паранормален корен. Само, че те не обичат да я наричат така. Вместо това чувате за „чудеса“, които някой друг може да прави, но не и вие. „Паранормално“ означава просто „отвъд нормалното“. Освен факта, че „паранормалното“ си е напълно нормално. Уловката е, че вие смятате паранормалното за специално. Не е. То е естествено. Християнството дори стига дотам в жалостта и страха си да не изпусне нещата извън контрол, че обявява всичко извън своята собствена рамка за идващо от дявола. А то е част от вас и е фрактал от естествената ви същност.

Imprint-ващо послание: Стой далеч от нормалното и своето естествено състояние!

 

Организираната религия и общество не ви позволяват да имате паранормални способности и преживявания. Християнството твърди, че дева мария, исус, светците, пророците и дори папата могат да имат паранормални преживявания и сили. Но не и вие. Защо?
Когато вашето внимание е насочено навън, към другите, то тогава вие нямате време за вътрепребиваване. Когато някой ви каже, че паранормалните способности не са нормални и са „дело на дявола“ повечето от вас със сигурност няма да искат такива преживявания. Вие дори няма да искате другите да знаят, че имате интереси в тази посока. По тази причина вие автоматично се само-потискате и само-наблюдавате. И въпреки това паранормалното съществува. По линията на макрокосмоса в микрокосмоса – то е вече в самите вас и вие не можете да избягате от него. Тези, които ни контролират знаят, че това, което е потискано, евентуално ще бъде манифестирано. Потисканата вибрация изригва с агресия и е неконтролируема.
Контрольорите ви знаят, че трябва да има предпазна клапа, за да поддържат потиснатото в баланс с непотиснатото. В този ред на мисли, на вас ви се предлагат религиозни икони. Дева мария, исус, светците, пророците, папата. Религиозните икони играят ролята на предпазната клапа. Те имат паранормални способности. Те осигуряват нужното количество паранормални преживявания на масите, на които се слага етикета „чудеса“. Това отвлича вниманието ви от самия вас. 

Когато намерите някого, на когото можете да имате доверие, то тогава вие започвате да се учите от този човек. Той става ваш учител. Колкото повече задълбочавате своето разбиране за нещата, толкова повече може да почувствате, че сте равен със своя учител. Много скоро, вие започвате да разпознавате моделите и виждате, че вашия учител е просто човек със своите собствени негативни придатки наред с позитивните, от които до скоро сте се учили. Започвате да чувствате превъзходство. Губите респект към учителя си; може би отивате толкова далеч, че започвате да го мислите за нищо и го клеветите навсякъде където отидете. Защото програмирането ви набира сила. И по-специално програмирането в стил „разпъване на кръст“. Това програмиране е систематично imprint-вано не само над християните, но и над всички, без значение дали са наясно с конвенционалната библейска история за исус. Основната линия е, че исус е дошъл да спаси хората. Същите хора, които той дошъл да спаси, го разпнали на кръст.

Imprint-ващо послание: Разпвайте тези, които идват да ви помагат.

 

И вие го правите. Вие разпвате своите лидери. Вие разпвате всеки, който се опитва да излезе от коловоза. Всеки един, който се ориентира по-добре от самия вас. Вие тероризирате, бутате, ръчкате и тормозите този човек докато не падне в калта. Не до вас, не зад вас, вие го стъпквате и минавате върху него. Защо са ви лидери, философи, мечтатели – всеки, който би ви отвел от статуквото. Това е групово съзнание активирано в пълна сила. Ето защо хората често реагират различно когато са в групи и когато са сами. Това са слаби хора, без какъвто и да е живец, които натрупват някакво фантомно усещане за сила, само когато са със стадото.
Говоря за всичко това, защото дори не подозирате доколко историята с исус е imprint-ната във вашето съзнание, без да е нужно дори да вярвате в каквото и да е.
Кръстът е символ на робството. Всеки път когато се прекръствате вие imprint-вате вашия мисловен модел с „роб“. 
Всеки път като видите кръст, вие самите сте imprint-нати на подсъзнателно ниво със символа на робството и това може да бъде видяно във вашата аура.

 

Imprint-ващо послание: Ти си роб.
   
Да направим още една стъпка напред. Исус често е изобразяван прикован на кръста с приковани в подножието крака и разперени ръце отстрани ръце, заковани за дървената рамка. Неговото тяло прилича на „Y“. Тази форма е символ на „избор“.

 

Imprint-ващо послание: Твоите избори са обречени да те правят роб. Разпвай този, който се опитва да ти помогне. Винаги разпвай твоя спасител. Ти си роб на този мисловен модел.

 

Това е символична история, която е влязла в колективно подсъзнание и се проектира в живота на хората постоянно и постоянно, без те самите да си дават сметка за това.
Според религията, ако се държите послушно, „някой ден“ ще бъде възнаградени. Но не сега, когато се нуждаете от това. „Никога няма да имате това което искате в тази реалност.“ Вместо това вие трябва да чакате и чакате докато не умрете. Чак тогава може би ще получите своята награда. Това е мисловен модел на жертва. „Аз не заслужавам това, което искам тук и сега.
Как образа на исус и неговото предполагаемо житие се imprint-ва в съзнанието на много хора? В много люде (особено ако играят ролята на Светла полярност) можете да откриете т.нар. „исусов комплекс“ или „синдрома/програмирането на спасителя“. Хора, които са с добро сърце, щедри и любящи са особено предразположени към това програмиране. Те дават и дават на другите, докато не остане нищо за даване. Те ще рухнат на земята и ще умрат, докато тези, които доскоро са взимали просто ще минат отстрани сякаш нищо не се е случило и ще потърсят следващия от който могат да изсмучат жизнена ила. Някои мъже с този комплекс дори реално могат да си пуснат дълга коса и брада, за да подражават на образа поддържан за исус. Тези хора също така могат да бъдат агресивни и с чувство за превъзходство, тъй като се възприемат за спасители на другите. Виждал съм няколко такива, които се опитват да приличат на Дънов и да го имитират. Хора с такъв тип програмиране трябва да си спомнят, че е нужно да възвърнат собствената си сила, за да живеят собствения си живот, прекратявайки опитите да бъдат наставници на другите. Те не могат да дават още и още, докато не остане нищо за тях. Това е лишено от какъвто и да е Баланс. Те трябва да помислят добре какво дават и на кого го дават. От основно значение е тези хора да се научат да установяват граници в живота си. Да различават тези, които имат нужда от ръка, за да бъдат издърпани нагоре, от тези, които грабват ръката ви за да ви дръпнат надолу.

 

Ще кажа нещо, което съм казвал много пъти, но този път просто няма как да пропусна.
Да приемем, че мита за исус е истина и той наистина е съществувал и наистина е умрял за нас, колкото и абсурдно да звучи това. Да приемем и постановката на Светлите, че има карма и исус е изкупил планетарната такава. Дори всичко това да е било така – къде виждате духовната зрялост в една подобна постъпка? Къде остава урока за всички хора в случая? Смятате ли, че ще еволюирате като духовно същество, ако татко винаги идва и ви спасява от лошите момченца, които искат да ви вземат количката? Откъде накъде някой ще идва да изкупва моите грехове (за миг допускаме вероятността че има „грях“)? Та аз трябва да ги изкупя сам! Иначе никога няма да израстна!
Подобна постановка изпълнена с жал може да бъде само Светла... Виждате ли, това е проблема ми с полярностите. Те винаги искат да ви вкарат в група... „Вие сте виновни за това и поради тази причина сега ще страдате“ и тем подобен bullshit, от който получавам колики. Никой не може да ви спаси и да изкупи каквото и да е вместо вас. Няма и нищо за изкупване. Тук сте да преживеете пълния спектър на нещата. Цялата пропаганда на религиите се опитва да стесни спектъра на вашите преживявания. Тук сте да изпитате както най-голямата жалост и падение, така и просветлението. Да чакате второто пришествие означава да спрете вашето собствено развитие и да чакате нещо да ви спаси за пореден път. Тези ще бъдат първите покосени от вълната и съм сигурен в това.

Нека красотата и радостта победи mind control-a :)

 

Честито ви плодородие на всички :)





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. saankii - a, розоВо моркоффче ..
15.04.2017 10:38
отзаде, искате ли..
с еХтра дръШка..
;)))))
цитирай
2. milady - https://youtu.be/b1rT1L1Lw0E
15.04.2017 11:17
ние сами се раждаме, и сами умираме..
всичко „наоколо„ са само ..наши проекции..
всеки сам си избира своята Виа Долороса..
нужна е безусловна Любов, неразумна смелост, дълготърпение...
и непреклонно намерение, за да вървим
по ръба на пропастта и..не се уплашим..
от „Чудото и Ужаса да си човек...“
Вселената е ментална, а не ..емоционална
и Слава на Създателите за това..
Ваша Воля!

цитирай
3. katara - ето Го...
15.04.2017 11:27
"Ако Бог иска да предотврати злото, но не може,
тогава той не е всесилен.
Ако Бог може да предотврати злото, но не иска,
тогава той е зъл.
Ако може и иска,
тогава откъде идва злото?
Ако нито може, нито иска,
тогава защо да го наричаме Бог?"
Епикур
цитирай
4. symnyavashtse - Отговор на въпроса за 1 000 000 евро.
16.04.2017 22:22
ИИСУС е разпнат в петък /ден първи/, следва събота /ден втори/ и възкръсва в неделя - след полунощ в съботното денонощие /което ще рече в третият ден. Милионът, а?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1767463
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031