Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2017 12:30 - very Большой театър..
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 1492 Коментари: 5 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 


Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Предстои very большой театър
02.2017

 

45-тият рунд на американските битки за Овалния кабинет в Белия, зад които се сблъскаха най-мощните кланове на планетата, беше пълен с изненади. Но най-голямата предстоеше с инагурационната реч на Доналд Тръмп . Това беше мега-изненада. Тръмп обяви война на цялата американска управляваща класа, на така наречения establishment. You are fired-уволнени сте.

Реалностите отново изплуваха на преден план , сред тях системният колосален дълг на САЩ. Победата на Тръмп само потвърди безизходността. Ако този балон изгърми, Великата депресия от 30-те години на ХХ век ще бъде малка досада в сравнение с предстоящия кошмар.

САЩ отдавна излязоха извън реалността и инстинкта за самосъхранение. Сега Тръмп има две опции – или да унищожи системата, в която функционират САЩ от две столетия, или да се опита да направи "Америка отново велика", чрез икономически национализъм и нов протекционизъм, даже ако САЩ /временно/ загубят статута на световен хегемон.

Проблемът не е Тръмп или САЩ . Проблемът е системата. Тръмп трябва да елиминира пипалата на системата, т.е. глобалистите, неолибералните икономисти, неоконсерваторите, политиците които служат на establishment-a, а не на американския народ. Tръмп обяви война много по-опасна за него, отколкото ако беше обявил война на Русия или на Китай.

Групите, посочени от Тръмп, не могат да съществуват извън системата: военно-промишленият комплекс, транснациооналните офшорни корпорации, банките начело с Федералния резерв на САЩ, специалните служби, НАТО, политиците-слуги на глобализма.

Дали Тръмп ще успее? Никой не знае. Декларира, че иска да върне властта обратно в ръцете на американския народ. С това се превърна в първостепенна цел за физическо елиминиране, както направиха с Джон Кенеди.

Лозунгът на Тръмп "Да направим Америка отново велика" беше клише. Но все пак трябва да се започне отнякъде. Тръмп реши да започне от най- важното място, от първите думи на Конституцията -We the people /"Ние народът"/

Тръмп започна остро и на международната арена с изказванията, които направи преди да влезе в Белия дом:
 

  • Спрямо Русия Тръмп обвърза свалянето на санкциите с евентуално съкращаване на стратегическите нападателни оръжия, въпреки че между санкциите и руските ракети няма никаква връзка. Санкциите бяха въведени заради Крим, Русия възстанови стратегическия ядрен паритет, защото беше принудена да направи това след като Буш-младши излезе едностранно от Договора за ПРО от 1972 г.
  • Спрямо Китай Тръмп обеща да пренесе голямата игра в Азия, а новият държавен секретар Тиллерсон заяви, че на Китай трябва да се затвори достъпа до създаваните от него изкуствени острови в Южно-Китайско море. Тръмп иска да върне американските производства от Китай обратно в САЩ, да доведе до разкол съюза Русия - Китай и до разпадане на евразиатския фронт Русия – Китай – Иран.
  • Спрямо НАТО Тръмп го определи като остаряла структура, което хвърли в паника американските васали в Европа.
  • Спрямо Германия Тръмп заяви, че Меркел е допуснала грешка с бежанците и обяви война на немското автомобилостроене с надеждата да възстанови американския Детройт.
  • Спрямо Трансатлантическото и Транстихоокеанското сътрудничество Тръмп предвижда изтегляне и замразяване. САЩ в момента нямат възможности да ги изпълнят със съдържание и т.н.

Въпросът е дали между горните намерения и възможностите на САЩ има равенство. Отговорът е "едва ли". Причината е липса на ресурси в САЩ – човешки, производствени, финансови, военни,т.е. наследството, което Тръмп получи от наоконсерваторите, неолибералите, необандитите и т.н...

САЩ са фалирала държава, затъваща все повече в неизплатим дълг, с невъзможност да постигнат икономически ръст, който поне да е като ръста на техния дълг. Всички наоколо бързат да се освободят от американските долари и книжа. Никой не може да помогне, защото почти всички са в същата ситуация. Глобалният дълг на света надмина рекордните 230 трилиона долара и е 325 процента от световния брутен продукт.

Схемата /горе/ също представя колосалните проблеми пред САЩ. Реалната икономика на страната е само около 30 процента от съобщавания брутен продукт. Останалите 70 процента са различни паразитни структури. За да се адаптират САЩ ще трябва да спуснат жизненото равнище на американците с около 60 процента, с непредвидими последици.

Картата представя световните милиардери по държави и по произхода на милиардите им. Страните са разделени на процентни дялове, показващи източника на милиардите:
 

  • зелен цвят – основатели на компании, т.е. хора, които наистина са допринесли за своето богатство и са изградили свой реален бизнес;
  • червен – милиардери, получили своето богатство по наследство, т.е. наследствени паразити;
  • син – мениджъри, т.е. хора наемници, управляващи чуждото богатство, мениджъри, слуги на глобалната мафия;
  • оранжев – милиардери, получили богатството си благодарение на държавата, т.е. реалната мафия, превзела държавните организми и структури;
  • жълт – професионални финансисти, така наречените банкстери, ограбващи чрез банките глобалното население.

От тази карта се вижда, че в САЩ реалните милиардери са само 32,1 на сто и всички други са паразитиращи и мафиотски структури.

Великобритания, разбира се, е на първо място по паразитни професионални "управленци".

В Германия делът на "зелените", т.е. на милиардерите, построили своя бизнес с продукти, иновации и реални постижения е 25,9 на сто. Останалите са паразитиращи структури.

Във Франция "зелените" са 37,2 на сто, в Холандия – около 34 на сто, в Бразилия – 21,5 на сто, и т.н.

В Русия делът на "зелените", т.е. основателите на компании, е само 10,8 на сто. Реформите след 1990 г. доведоха до създаването на класово капиталистическо общество.

Голямо внимание заслужават азиатските страни начело с Китай , където зеленият, т.е. реалният икономически цвят, преобладава и е най-голям в сравнение с другите държави. Китай се превърна в основния производствен цех на планетата и в икономическа държава № 1.

САЩ продължават да са в спиралата на либералното глобализиране. За да направи Америка "отново велика" Тръмп ще трябва да се справи със системата,

Противникът е силен, средствата са ограничени, времето също.

Дали Тръмп си дава сметка, че е заложник на системата и на онези, които дълбоко зад кулисите го предпочетоха пред Хилъри Клинтън.

Лично аз бих искал да чуя подобна реч, даже демагогска и от Путин, който е в същата система.

Предстои very большой театър.

image. Това, последното, е същото, само че на китайски.

    image

 



Гласувай:
7



1. saankii - ето легендата..
01.02.2017 12:32
зелен цвят – основатели на компании, т.е. хора, които наистина са допринесли за своето богатство и са изградили свой реален бизнес;
червен – милиардери, получили своето богатство по наследство, т.е. наследствени паразити;
син – мениджъри, т.е. хора наемници, управляващи чуждото богатство, мениджъри, слуги на глобалната мафия;
оранжев – милиардери, получили богатството си благодарение на държавата, т.е. реалната мафия, превзела държавните организми и структури;
жълт – професионални финансисти, така наречените банкстери, ограбващи чрез банките глобалното население.
цитирай
2. saankii - кой кого...
01.02.2017 13:05
Тръмп искаше да е представител на по-малките градове и на бялата "работническа класа", на промишления капитализъм, въпреки че нито веднъж не използва думата "капитализъм".

Такава беше общата картина.

Сега САЩ ще трябва да "делят на две", т.е. изборът е между промишления и банковия капитализъм. Кой кого?

Голяма част от американците са срещу банковия капитализъм, за връщане на "добрата, стара Америка".

От своя страна големите банкови, финансови и глобални играчи залагаха на Клинтън. Загубиха. Загуби глобалният елит, използващ САЩ като въоръжен плацдарм за своите неамерикански цели, налагащ на света агресивен, фанатичен, маниакален, сектантски либерализъм.

На сцената може да излезе Америка със съвършено друго лице, която ще бъде нормален и предвидим партньор.

Но дали тази схема е реална?

Неслучайно написах в началото, че нищо на този свят не е случайно. Съвременният свят и съвременна Америка още не са излезли от "гората" на либералния капитализъм, т.е. Тръмп спечели, защото елитите го искаха на това място. Защо?

От многото варианти ще се спра на два, които са взаимно свързани.
цитирай
3. saankii - най лошото предстои...скоро..
01.02.2017 13:08
Става дума за заложения капан на Тръмп и на "старата Америка", за да бъде фалирана, а заедно с нея и глобалната икономика, като ескалацията може да бъде през следващите 6 месеца. Либералите ще се отърват от отговорността и ще стоварят вината върху републиканците, т.е. върху "старата Америка".

Все още е рано да се отписва и прословутото американско задкулисие, т.е. така нареченият групов Ротшилд. Изборите в САЩ са търсене на подходящи хора на развитието или спасението на системата, която се изгражда от векове, като всеки президент, който се опита да излезе извън системата е сменян по един или друг начин.

Тръмп, въпреки че лозунгът му беше "Fuck the system", със сигурност не е извънсистемен играч. В момента, за да бъде спасена системата, трябва около нея да бъдат сплотени онези, които не искат да се сплотяват, т.е. онези, които гледат към "старата Америка". С програма от антикризисни мерки САЩ трябва да бъдат възстановени като нация и държава. И чак на тази основа да се премине към кардинални промени, към етапа на постиндустриалното общество с водеща позиция в най-важните производства.

Това може да стане на основата на трезвата оценка на своите възможности, на диверсифицирането на света, отчитането на естествените зони за влияние, на нови валутни зони и т.н.

Другата опция е погребването на САЩ заради целите на глобалната върхушка, която ще изнесе своите централи другаде по света и ще маргинализира Америка.
цитирай
4. saankii - необходимият..„луд“...
01.02.2017 13:09
Тръмп, въпреки че е първият президент на САЩ, който досега не е заемал никаква държавна служба, е плод на системата. Той е системен милиардер, строителен предприемач, финансист, организатор на световни конкурси за красота, водещите му предприятия са фалирали досега четири пъти, в средата на 90-те години загуби 1 милиард долара, заради което 10 години не плащаше данъци, което не означава, че ги плаща сега.

Тръмп има и участие в една от най-големите перални на мръсни пари, т.е. казиното на тихоокеанския остров Сайпан, където, само през първата половина на тази година, бяха направени "залози" за 13,5 милиарда долара.

Тръмп е напълно системен играч, който обаче разбира, че САЩ стигнаха до края на глобализирането и до балансирането на ръба на термоядрената катастрофа. Отпред е пропастта. Трябва да отстъпят от нея.

Обама нищо не разбра. Всъщност такава беше и ролята му.

Хилъри се самопредложи, но заради престъпленията си от миналото и своята неуравновесеност загуби.

Ротшилд, както обикновено залагаше на "двата коня" и само няколко часа преди финала избра Тръмп. И Рокфелер и Гетти направиха избор в полза на Тръмп. Както и най-големите транспортни и енергийни корпорации. Към това ще добавя и "дълбоката държава", т.е Пентагонът, Държавният департамент, ФБР, съдът... ЦРУ – не.

"Дали не е твърде малко, твърде късно" за Америка. Не знам. На сцената са твърде много нови фактори и процеси.
цитирай
5. ednalady - знаете ли, отговора е ..
01.02.2017 13:25
който гласува за луди
и престъпни елементи..
е също ..престъпник, или ..луд..
същата картинка и у нас..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1776607
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930