Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2016 09:09 - когато.......
Автор: saankii Категория: Хоби   
Прочетен: 1085 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 

         На прага на Трета световна Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Когато Армагедон срещне Апокалипсиса
И двата случая става дума за края на Света
03.2016

image

 

До Армагедон в Сирия остават няколко дни - твърдят военни анализатори.

До мира в Сирия остават няколко дни – отговарят дипломатически експерти.

Това е ветрилото на двете крайности. Помежду им са битката за Алепо, бомбардировките от Турция на северните райони на Сирия, подготовката на Анкара и Рияд за сухопътна операция в Сирия, провалът на преговорите с "опозицията" в Женева, договореностите на Русия и САЩ в Мюнхен, които засега са трудни за разгадаване.

Не е изключено когато четете тези редове, поне един от тези варианти да е станал по-ясен.

В момента на нашия анализ основният конфликт е битката за Алепо, "битката на всички битки", и подготовката на Турция и Саудитска Арабия за нахлуване в Сирия, което ще доведе до непредвидена ескалация.

Войната в Сирия навлиза в своя ендшпил като епицентърът е Алепо, вторият по големина град на Сирия е 3-милионно население. Преди войната!

На 1 февруари Сирийската арабска армия /САА/ започна дългоочакваната офанзива северно от Алепо. Целта беше обкръжаване на града, поставянето му в котел, прекъсване на снабдителните пътища за "опозицията" откъм Турция.

Правителствените части се поддържат от части на кюрдите и от отряди на Хизбула, а от въздуха – от руските въздушни сили.

Разположеният до Алепо Аазаз е известен като "турският коридор", по който Турция поддържа терористите. Това означава, че Турция губи контрол над ситуацията и терористите вече воюват с голи ръце.

Освен това Алепо отваря прекия път към Идлиб и затваря буферната зона в северозападна Сирия с дължина около 100 км, която дава на Турция възможности за доставки на нефт от Сирия и Ирак и за поддръжка на местните туркомани и на Сивите вълци. Главната задача на Ердоган е да не допусне обединение на разнородните кюрдски територии на границата на Турция със "столиците" в Африн и Хасек.

След като правителствените части отрязаха трасето Маер – Андан – Аазаз – Алепо, терористите загубиха турската подкрепа. "Турският коридор" беше блокиран, което означава, че ДАЕШ вече не може да продава нефт на Ердоган и да получава от него оръжие и пари.

Общо, с поддръжката на въздушните сили на Русия, армията на Сирия премина в настъпление по всичките 15 фронтове на бойните действия.

На първо място трябваше да бъдат блокирани именно маршрутите за доставка на оръжие и подкрепления от Турция и Йордания.

Последва изявлението на турския премиер Давутоглу, че неговата страна е "готова за защита на сирийския Алепо, за да върне своя исторически дълг", зад което прозира идеята за пантюркизма и османизма.

Поражението под Алепо ще бъде за Давутоглу и за Турция не само военно, но и крушение на цялата имперска идея. Заради това заплахите на турския лидер, че страната му ще влезе във война беше посрещната много сериозно.

Самият Алепо още през 2011 г., т.е. от самото начало на турската експанзия в Сирия, беше разглеждан от турците като възможна втора столица на Сирия, ако Дамаск се окаже непревземаем за въстаниците.

Но, освен война на идеите, в Сирия се води и реална война на земята. При Алепо се сблъскаха три сили – армията на Сирия, други разнородни сили, подконтролни на Турция, воюващи от брега на Средиземно море до Алепо, и по-нататък – на Изток, и сравнително големите сили на Ислямска държава – ДАЕШ.
 

Поражението под Алепо ще бъде за Давутоглу и за Турция не само военно, но и крушение на цялата имперска идея. Заради това заплахите на турския лидер, че страната му ще влезе във война беше посрещната много сериозно.

Политически за Асад проблемът се усложнява и от други обстоятелства. Прочистването на "умерената опозиция", както я наричат в Европа, от Средиземно море до Алепо предизвика в Европа вой и стон – нещастни деца, бягащи от руската армия хиляди сирийци, информационна и психологическа война срещу Сирия и Русия.

Сирия, с подкрепата на Иран, заяви, че ще издържи. Дали и Русия ще издържи.

С напредването на Асад започна активизиране на САЩ и Европа да бъде замразена линията на фронта поне в някакви приемливи за НАТО граници, съпроводено с нов етап на грубо политическо давление върху Русия – стенанията на Меркел, хуманитарната физиономия на Оланд, сновящото насам-натм с вида на бостанско чучело тяло на държавния секретар на САЩ Кери и т.н.

Ако Сирия издържи това давление, военните имат шанс да решат задачата по зачистването на Алепо.

Ясно е, че стратегическият план, който реализира Сирия от момента на влизането на руснаците е завоюване на пълен контрол по линията Дамаск – Хомс – Хама – Идлиб – Алепо, т.е. линията на главната сирийска магистрала, свързваща най-крупните градове на страната и вървяща от Дамаск до Идлиб на далечина около 100 км от Средиземно море, с прочистване на този сектор и връщане на 90 на сто от населението на Сирия под правителствен контрол и защита.

На втория етап на войната е поставена задача за по-дълбока операция по прочистване на границата на Сирия с Турция от терористите, първоначално на дълбочина 200-300 км от брега на морето до Алепо, и по-нататък до Ефрат. Така че който контролира брега и Алепо ще владее цяла Сирия. Това е залогът.

В добрия случай, след това животът на сирийската опозиция става въпрос на време и ще зависи само от ефективността на сирийската армия и руските въздушни сили.

Какво е съотношението на силите на земята.
 

Конфликтът в Сирия вече е пряко противостоене на САЩ и Русия. САЩ разглеждат Сирия като поле за конфликта с Русия. Не успяха в Украйна, сега ще опитат в Сирия с Турция и Саудитска Арабия.

...Армагедон, библейската битка, се е състояла в 15-ти век преди Христа между армиите на египетския фараон Тутмос и коалицията на канааните, в мястото Мегидо /на гръцки – Мегедон, на латински – Магеддо, на асирийски – Магадо, на египетски – Макени, Макито, Македо, т.е. планината Мегида. Така Армагедон всъщност е битката за планината Мегидо, стана синоним за края на света.

По-късно беше добавен и Апокалипсис със същото значение.

Така че терминологията вече е налице. Какво ли ще стане когато Армагедон се срещне с Апокалипсиса...

 

image

 
 проследете ..........




Гласувай:
5



1. loverka - нищо не чувам..
04.03.2016 15:41
от про Европейско Атланто Хамериканското лоби??
каката, сестрата и..лелчето...
напънете се, де ..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: saankii
Категория: Хоби
Прочетен: 1766743
Постинги: 585
Коментари: 3415
Гласове: 3254
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031